RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Endelig treff for DNO på blokk 43(Ny)

Sist oppdatert:
Etter å ha boret flere tørre brønner på blokk 43 i Jemen, viser letebrønnen som nå er under boring spor av hydrokarboner. DNO-sjef Helge Eide er imidlertid tilbakeholden
Nytt: Oppdatert med kommentar fra DNO

Boringen av Nabrjah-1 brønnen på blokk 43 har nå nådd 1.780 meter, og det var ved penetreringen av hovedreservoaret i sandsteinslaget Qishn at det ble gjort funn av hydrokarboner.

Dette ble gjort på 1.766 meter. Betydningen av funnet vil nå bli evaluert elektronisk i slutten av uken. Nabrajah-1 brønnen er lokalisert i midten av lisensen.

- DNO vil presisere at disse indikasjonene på hydrokarboner ikke er konklusive, og det er for tidlig å fastslå hvorvidt dette dreier seg om et funn (..) Først når resultater fra logging i brønnen foreligger er det mulig å vurdere dette, skriver DNO i en kommentar til funnmeldingen i dag.

Brønnen er den andre av to som Oil Search har forpliktet seg til å finansiere for DNO, mot å få overta 25 prosent av blokken. DNO beholder en andel på 50 prosent, og er operatør. Den forrige brønnen som ble avslutet i begynnelsen av februar viste ikke spor av hydrokarboner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere