*Nettavisen* Nyheter.

Endelig ute av Nepal

Jarle Trå og Christian Eide har endelig kommet seg ut av Nepal, og over til Tibet.

De to lyktes i å ta seg ut av det urolige landet, etter å ha leid seg helikopter. De to skal klatre det 8.027 meter høye Shisapangma i kinesisk Himalaya. Helikopterturen ble strabasiøs, siden de måtte nesten stå i setene på grunn av utstyret de hadde med seg.

- Etter en minnerik helikoptertur opp til Kodari, sto det en firehjultrekker klar til å kjøre oss over grensa til Tibet og videre opp den spektakulære veien til Nyalam.

- Her skal vi overnatte en natt. Denne landsbyen er dessverre ikke så spektakulær som veien og naturen rundt. Det var her jeg i fjor hadde rotte i senga, og at jeg ble angrepet av en gal hund i gata. Vi kan trygt fastslå at det er et noe spesielt dyreliv her, skriver Jarle på sin hjemmeside.

Heldigvis er de to godt akklimatisert, siden de har tilbragt en del tid i Khumbudalen i Nepal. Det medfører at de kan komme seg så fort som mulig til Shisapangma Base Camp.

- Vanligvis må ekspedisjoner tilbringe minst to-tre overnattinger i Nyalam (3750 moh) og tilsvarende i Tingri (4200 moh), før de kan kjøre videre, skriver Jarle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag