Gå til sidens hovedinnhold

Endelig vannlykke på Løkka

– Det er kjempebra at det er vann i fontenene igjen, sier «Løkka-beboere i vårsola.

GRUNERLØKKA: Det er noe som har irritert byens beboere, og særlig dem som bor på Grûnerløkka i lang tid. Vannet i fontenene på henholdsvis Olaf Ryes plass, deler av Birkelunden, lille Rathkes plass, bare for å nevne noen- har vært uten i vann i to år. Nesten så lenge at folket faktisk tror at det skal være sånn.

– Jeg regnet bare med at de har holdt på å reparere dem og har ikke tenkt på hvor lenge vannet faktisk har vært borte, sier en nesten nyinnflyttet- «Løkka»-beboer, Maria Hasler. Hun er sammen med hunden Zizou og venninne Jette Vardal lykkelig over at det endelig er sprut i bassenget på Olaf Ryes plass.

Fontene uten vann?

– Det er jo ikke helt det samme med en fontene uten vann, sier Jette Vardal.

Den offisielle og svært så etterlengtede åpningen av vannsprut og nyrenovert fontene på Olaf Ryes plass fant sted med bydelsutvalgets leder Per Østvold(SV), og et knippe glade beboere onsdag 24. april.

Vann til folket

Da dittoslo snakket med Østvold om de vannløse fontenen i fjor sommer inrømte han at det er flaut å ha fontener uten vann. Men grunnet dårlig bydelsøkonomi og høye kostnader for å vedlikeholde de mange fontenene, har vannet ikke fått innpass.

I fjor satt Bydelsutvalget av 10 millioner kroner til å ruste opp de mange slitte fontenene.

– Endelig blir det vann i dem i år, sier en glad Østvold til dittoslo.

De øvrige fontenene som snarlig blir fylt med vann er som følger: Birkelunden, med basseng, «vannspyern» og drikkefontene, Vanntrauet på Schaus plass, fontenen på Bülow-Hanssen plass på Carl Berner, fontenen på Paulus plas og «egg-fontenen» på Rathkes plass. I tillegg kommer det vann i Vannspeilet på Alexander Kiellands plass fra 1. mai, til stor glede for vannelskere.

Glad i forfall?

– Det er ikke lett å være glad i noe som forfaller, eller som bærer preg av at ingen tar ansvar. Nettopp derfor feirer vi at fontenen nå er reparert. Den viser at vi bryr oss, sa Østvold til forsamlingen.

– Det er veldig fint med vann her igjen, sier Aleksandra Buigel som passer lille Anna Bjørnstad Skodvin.
Det ser ut som at våren og vannet har fått Oslofolket til å smile!

LES OGSÅ:

Neste år fosser vannet på Grünerløkka

Store vannlekkasjer i Frognerparken

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft