Gå til sidens hovedinnhold

Endrer liv hver dag

Bibi Musawi har selv stått på utsiden av det vestlige samfunnet. Nå jobber hun knallhardt for å gi kvinner med minoritetsbakgrunn kraft, mot og kunnskap til å delta i det norske samfunnet.

FURUSET: – Jeg ser at det nytter. Jeg er selv vokst opp med en frykt fordi moren min ikke forstod språket, og jeg selv ikke kjente eller forstod systemet som barn. Vi var redde for for mye fordi vi ikke kjente systemen, sier pakistanske Musawi.

Hun kjenner igjen mange av historiene hun blir fortalt av Groruddalens minoritetskvinner. Hun vet at det nytter å hjelpe dem, at kvinner som sitter inne, hjemme og ikke deltar i samfunnet, vil og kan delta i offentligheten om de blir gitt hjelp og mulighet.

Hun er stolt og ydmyk over å være nominert til prisen Årets Navn i Groruddalen.

– Dette kom som en stor overraskelse. Jeg er svært takknemmelig, sier hun til Lokalavisen Groruddalen, da vi treffer henne en travel onsdag i organisasjonen hun driver: Likestilling, Inkludering og Nettverk (LIN), i kurslokaler på Furuset.

Les også: Gode norskkunnskaper og utdanning alene gir ikke jobb

Språk

Her er omlag 50 kvinner innom daglig, på forskjellige kurs.

Her holdes informasjonsmøter om fysisk og psykisk helse, deltagelse, offentlige systemer, arbeidsmuligheter, likestilling ,barneoppdragelse og data. Og fremfor alt norsk.

– Språk er nøkkelen til deltagelse, sier hun.

Men kanskje like mye som språk, så handler LIN om å bli sett. Ambisjonen er, blant andre, å komme i kontakt med kvinner uten nettverk, som kan komme å delta i et fellesskap, og slik komme ut av en ensomhet.

Glede

– Jeg kjenner en kvinne som kommer hit, hun har vært her i flere år. Livet har vært vanskelig. Nylig hørte jeg henne le for første gang. Jeg ble så rørt. Det er så mange historier. Jeg vet at disse kvinnene kan endre livet sitt, sier Musawi. Hun vil hjelpe. Det lykkes hun med.

Kvinnene på LIN er fra Pakistan, Iran, Irak, Afgahnistan, Somalia, Sri Lanka og Brasil og Polen.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte