*Nettavisen* Nyheter.

Endret plan etter problemer med bombeproduksjon

Oslo (NTB): Anders Behring Breivik oppga sin plan om å detonere tre store bomber fordi produksjonen viste seg å være vanskeligere enn han trodde.

- Det var mye vanskeligere enn jeg trodde å konstruere en bombe. Det tok mye tid og oppsto mange problemer. Jeg manglet råmaterialer og fikk problemer med flere prosesser. Jeg brukte også opp de siste oppsparte pengene, sier Breivik.

- Det tok tre ganger så lang tid å lage én bombe som det ifølge planen skulle ta å lage én, sier Breivik, som på spørsmål fra aktor Svein Holden sier at han mener at den opprinnelige planen ble forlatt i slutten av juni. I avhør har han tidligere sagt at det skjedde mellom 30. juni og 10. juli.

Breivik sier at han ikke hadde noen alternativ plan, men at han først tenkte å supplere med en mindre bombe på 50 kilo som han aktet å levere i Aftenposten ikledd FedEx-uniform.

Breivik forteller også at han brukte mye tid på å skaffe seg en «rustning» (body armour) og skytevåpen til terroraksjonen, og at han for å trene på å bevege seg med slik rustning og ammunisjon gikk turer med ryggsekker fylt med 30 kilo stein.

- Selv om det så litt rart ut så vekket det ikke oppsikt slik at jeg ble rapportert, sier han. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.