Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til TV 2 fredag at det vil bli endringer. Han sier videre at strategien fremover vil være å kontrollere smitten.

– Så kommer det et tidspunkt utover våren der vi kan si at vi kanskje har kommet gjennom en del av det verste, og kan legge en ny strategi for hvordan samfunnet lever med et virus, sier Støre til kanalen.

Les også: Dansk professor og krovert hyller korona-passet: – Dette hadde ikke gått uten alkohol

Statsministeren sier også at det er en god løsning å kunne ha lokale tiltak, men på grunn av omikron har man vært nødt til å se situasjonen i et nasjonalt perspektiv.

Lover «noen» lettelser

Til Aftenposten sier Støre at han kan love lettelser på noen områder.

– Det å bekjempe smitte handler om nærhet, nærkontakter og avstand. Men vi må tilpasse det på en måte som gir minst belastning på barn og unge og minst belastning på muligheten til å gå på jobb. Og hverdagslivet til folk, sier han til avisen.

Videre sier statsministeren at å åpne for skjenking er en naturlig del av vurderingen.

– Jeg vil ikke skrive under på at skjenkestoppen, slik den er i dag, vil bli stående uforandret. Det er det vi nå skal vurdere, sier Støre.

Les også: Helsedirektoratet oppgir misvisende innleggelsestall: – Det er alvorlig

Kjerkol: – Kommer justeringer

Tidligere denne uken ville ikke helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) si om det vil bli innstramminger eller lettelser, men at det nok kom justeringer.

– Vi vil nok gjøre justeringer uansett den 14. januar, som følge av at skolene er gjenåpnet og at vi har en dialog med de sektorene som berøres. Men å si noe om innholdet etter 14. januar, det vil vi komme tilbake til, svarer helseministeren til VG.

Helsedirektoratet ser på skjenkereglene

Ifølge NRK ser Helsedirektoratet på om det er mulig å gjøre lettelser for de rene restaurantene.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier til kanalen at de ser på om det er mulig å skille spisesteder fra skjenkesteder, men at det tidligere har vist seg vanskelig.