Gå til sidens hovedinnhold

Eneboligmarkedet koker

Eiendomsmarkedet for større boliger i Groruddalen syder og koker. Meglerne mangler objekter for salg.

Gamle Stovner: Større boliger selges dagen etter siste visning og til priser langt over takst. Om boligene i utgangspunktet er dyre, ser ikke ut til å skremme noen.

På utkikk

Ekteparet Lingner og sønnen Marius er på utkikk etter ny bolig. Til daglig bor de på Vestli.
- Dette er midt i blinken, men kanskje i dyreste laget for oss. Her er det lyst og luftig med mange soverom og god plass. At det er en utleieenhet trekker også opp, sier Jean - Yves Lingner, og tusler videre med Marius i armkroken.
Enebolig med sokkelleilighet og garasje, beliggende rolig til på Gamle Stovner, er lagt ut til salgs for nesten fem millioner kroner. Prisen skremmer tilsynelatende ingen.
- Dette er en svært så hyggelig visning. Fint hus og masse folk. Det har vært en 25-30 familier her de tre visningsdagene, og de fleste har skrevet seg på lista, sier en entusiastisk megler og faglig leder hos Exact på Kalbakken, Trond Vaagan.

Våren

- Jeg regner med at det kommer mange flere store boliger for salg når plenene blir grønne. Akkurat nå kunne jeg solgt mange flere, men det er ikke boliger å oppdrive. Etterspørselen er stor for hus og boliger som egner seg for familier. At dette huset har egen sokkelleilighet gjør den ikke mindre attraktiv, sier Trond Vaagan.

Jubileum

Exact på Kalbakken feirer 15 års jubileum i disse dager. Vaagan har vært med de siste 10.
- Vi omsetter en 400 - 500 boliger i året. Det er en god atmosfære på kontoret, og det setter kundene pris på. Vi er to jenter og fire gutter som holder styr på salgene, og vi kommer nok til å markere jubileet utover våren, sier Trond Vaagan.
Han skynder seg å legge til at kontoret har en kjempeflott vindusutstilling som kundene besøker flittig.

Bud under visning

Allerede under siste visning kommer det et bud på huset. Fem millioner akkurat.
På mandags formiddag er budrunden ferdig og huset solgt for 5 250 000 kroner, langt over takst.
- Ny prisrekord for området, og både selger og kjøper er svært så fornøyde, melder en like entusiastisk Trond Vaagan på telefon.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis