RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Energislukende flatskjermer forbudt

Sist oppdatert:
Myndighetene i California forbyr flatskjermer som bruker for mye energi.

Lovgiverne i Sacramento undertegnet onsdag en ny lov som setter strenge krav til hvor mye energi en lovlig flatskjerm kan bruke, melder NTB.

Tilhengerne av loven sier at vedtaket vil spare forbrukerne i delstaten 8 milliarder dollar i strømutgifter, eller kanskje enda viktigere: Nok energi til over 800.000 boliger.

De nye reglene krever at alle flatskjermer som selges i California fra 2011, må bruke 33 prosent mindre energi enn de som er i salg i dag, og 50 prosent mindre fra 2013.

Vedtaket setter søkelyset på at TV-apparater i dag står for 10 prosent av energibruket i en gjennomsnittlig husholdning. Etter hvert som forbrukerne bytter til større apparater, vil øker forbruket med 8 prosent i året.

Det nye vedtaket ventes å sette standarden for nye TV-er i verden. Delstaten er ofte banebrytende når det gjelder ny miljølovgivning i USA.

Vedtaket er forøvrig ikke noe særamerikansk. EU har for lengst tenkt i de samme baner, og vurderer å forby plasmaskjermer rett og slett fordi de bruker mye mer strøm enn LCD-skjermer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere