RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enga gjorde jobben mot Strømmen

Sist oppdatert:
VALLE (vif.no): Vålerenga er videre til 3. runde i junior-NM etter 4-0-seier mot Strømmen lørdag ettermiddag. – Gutta gjorde jobben. Finspill teller ikke i NM. Det eneste vi bryr oss om er å komme videre. Målsettinga er en ny finale, sier VIF-trener Andreas Holter til vif.no.

- Det var litt dødt i dag, men vi gikk greit videre og heva oss på slutten etter en dau førsteomgang og dårlig start på andreomgang. Gutta har vært gjennom en knalltøff periode med skoleeksamener og mange kamper der enkeltspillere har fått for stor belastning. Egentlig er det ganske naturlig at beina er tunge nå, forteller Holter.

Lie fikk hull på byllen
Strømmen var ubeseiret da de kom til Valle og var strukturerte, men sleit med å skape store sjanser på VIF-forsvaret. Vålerenga fant imidlertid nettmaskene tolv minutter ut i kampen da kaptein Fredrik Carlsen spilte fri Emilo Garcia på høyrekanten. Garcia rundet sin oppasser og la inn til Anders Lie som tuppet ballen forbi tidligere Vålerenga-keeper Joachim Trzebinski i Strømmen-målet.

Stillingen stod seg til det stod igjen tolv minutter av kampen da en corner fra Adnan Haidar ble stusset i nettet av Martin Fermin. Tre minutter senere var Haidar nok en gang nest sist på ballen da Anders Lie dyttet inn sin andre scoring for dagen.

Haidar sentral
Tre minutter før slutt fikk høyrekant Haidar æren av å fastsette sluttresultatet til 4-0. Anders Lie tok ned et langt oppspill fra VIF-forsvaret før han flikket ballen videre til Haakon Farstadvoll som åpnet Strømmen-forsvaret og fant igjen lagkamerat Lie med en utsøkt pasning. VIF-spissen avanserte til dødlinja og slo ballen inn foran mål der Adnan Haidar dunket ballen i nettet på bakre stolpe.

- Det er viktig å få hull på byllen i slike kamper og da vi fikk 2-0 i andreomgang var vi trygge. Strømmen hadde bare et par målsjanser, og sånn sett hadde vi god kontroll. Men man har alltid en litt vond følelse når det bare står 1-0. Jeg kjente litt på følelsene fra cup-tapet mot Nordstrand for noen år siden. Den gangen ledet vi også 1-0, hadde ballen mest og skapte sjanser som vi ikke satt. Den gangen scoret Nordstrand på to dødballer og sendte oss ut av NM. Men sett i ettertid var vi ganske langt unna en gjentagelse i dag, konstaterer Holter.

- Men vi skal ikke fokusere for mye på det negative i dag. Gutta er slitne og skal ha honnør for innsatsen de har lagt ned de siste ukene. Nå skal vi hente litt krefter frem mot kampen mot Lyn på torsdag.

2. runde, junior-NM
Vålerenga – Strømmen 4-0 (1-0)
Valle Hovin kunstgress

Mål: 1-0 Anders Lie (12), 2-0 Martin Fermin (78), 3-0 Anders Lie (81), 4-0 Adnan Haidar (87)

Gule kort Vålerenga: Kent Brekke Jensen, Adnan Haidar

Vålerengas lag: Kristian Krohn-Holm – Fredrik Thapper, Andreas Aanesrud (Haakon Farstadvoll fra 81), Stian Eriksen (Sebastian Johansen fra 83), Kent Brekke Jensen – Emilo Garcia (Daniel Berg fra 55), Fredrik Carlsen (Martin Fermin fra 57), Nikolai Djupesland (Krister Andreassen fra 85), Adnan Haidar – Anders Lie, Prince Mambouana (Ivan da Silva fra 72)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere