RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enga har godt tak på SF

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga har tradisjonelt et godt tak på Sandefjord. Søndag møter vi dem på Ullevaal når Tippeligaen sparkes i gang i igjen. Kjetil Rekdal kan velge fra en stor tropp hvor kun Glenn Roberts er usikker. Les vår prematch-analyse her

Neste kamp: Vålerenga – Sandefjord, Tippeligaens 12.runde
Ullevaal Stadion, søndag 2.juli kl. 20.00 (TV2)
Dommere: Johnny Ditlefsen, Mo IL, Odd Arne Vangen (AD), Nybersund IL og Øystein Havig (AD), Sørvikmark IL

Tabellposisjon:
Vålerenga: 9 (3-4-4)
Sandefjord: 5 (4-3-4)

Siste tre kamper:
Vålerenga: Stabæk 2-2 (B), Molde 2-0 (H), Ham-Kam 1-1 (B)
Sandefjord: Start 1-1 (H), Lillestrøm 2-1 (B), Fredrikstad 2-0 (H)

Form hjemme/borte:
Vålerenga hjemme: 2-2-1
Sandefjord borte: 1-1-3

Med statistikken på sin side, tar Vålerenga i mot Sandefjord Fotball til dyst i Tippeligaens 12.runde. Sist lagene møttes i en offisiell kamp, endte det med en 5-3 seier til Vålerenga, som også betydde fortsatt spill i Tippeligaen, etter at borteoppgjøret (spilt i Tønsberg) endte 0-0. Den seieren kan også ha betydd den videre eksistensen av Vålerenga Fotball som toppklubb.

MØTES IGJEN: Fredrik Kjølner og Magne Hoseth, her fra en treningskamp i vinter, møtes nå i Tippeligaen (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
MØTES IGJEN: Fredrik Kjølner og Magne Hoseth, her fra en treningskamp i vinter, møtes nå i Tippeligaen (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Vålerenga har plukket åtte poeng på de fire siste seriekampene, der 3 av kampene har vært spilt på bortebane. Viktige poeng etter en heller svak serieåpning. Sandefjord har kun plukket 4 av sine 15 poeng på bortebane, men vant sin siste bortekamp, da de slo Lillestrøm 2-1 på Åråsen.

Sandefjord rykket opp fra 1.divisjon til årets sesong, og var av mange spådd en snarlig retur til 1.divisjon. Mange er nok overrasket over at Sandefjord før denne runden ligger på en sterk 5.plass, og de har leverte gode resultater mot sterke lag.

Midtforsvaret til Sandefjord burde være velkjent for de fleste i Vålerenga. Den tidligere Vålerenga-spilleren Fredrik Kjølner ruver fortsatt, selv med sine 36 år, og har vært en bauta for klubben fra hvalfangerbyen i år. Ved sin side har han Arnar Førsund, utleid fra nettopp Vålerenga. Sammen har de vært solide hele vårsesongen. I front herjer den svenske målmaskinen Andreas Andreas Tegstöm (6 Tippeligamål så langt) i front, og den tidligere Leeds-proffen Tommy Knarvik er midtbanegeneral, og har fått en ny vår som spiller etter overgangen fra Sogndal før denne sesongen. Det er et godt lag som gjester Ullevaal på søndag, som har vist gang på gang denne sesongen at de akter å kjempe for hvert poeng. Med andre ord blir det nødvendigvis ikke en enkel oppgave for Vålerenga, selv med statistikken på sin side.

Skadesituasjonen
USIKKER: Glenn Roberts

Karantener:
Vålerenga: Ingen
Sandefjord: Fredrik Thorsen (3 gule kort)

KAMPREFERAT SISTE 3 KAMPER:
Stabæk – Vålerenga 2-2
Vålerenga – Molde 2-0
Ham-Kam – Vålerenga 1-1

SISTE OPPGJØR: Vålerenga – Sandefjord 5-3, 22.november 2003 i Vallhall, fullt. (Kvalifisering til Tippeligaen)
INNBYRDES OPPGJØR* (I Oslo, alle turneringer): 3-0-0, målforskjell 8-0
INNBYRDES OPPGJØR, TOTALT* (Vålerenga nevnt først): 5-1-0, målforskjell 14-6
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER*: 5-3, 22.november 2003 i Vallhall og 2-4, 10.juni 2001 på Storstadion (1.divisjon)
STØRSTE SANDEFJORD-SEIER*: Ingen seire mot Vålerenga
(Kilde kampstatistikk: nifs.no )
*Gjelder kun mot Sandefjord Fotball (stiftet 10.september 1998), en samarbeidsklubb mellom Sandefjord Ballklubb og Runar (Se historiske tilbakeblikk)

HISTORISKE TILBAKEBLIKK
v/Jarle Teigøy

HVALBIFF OG BOHEMSHOW

Selv om Sandefjord Fotball først ble etablert i 1998 er dette en sammenslutning av Sandefjord Ballklubb og Runar. Sandefjord møtte vi første gang i august 1950 og tapte borte 3-5 i hovedserien.

Det første seriemøte på Bislett fant sted 10. juni 1951. Da scoret tidligere fotballpresident Einar Jørum kampens eneste mål og sørget for Vålerengas første seier over hvalfangerbyen. Det var ingen stor kamp, men Vålerengas keeper Arild Andresen vartet opp med et par klasseredninger i 2. omgang.

Henger´n i sine glansdager. (Foto: Arkiv, idrettsgruppa i Vålerenga Historielag)
Henger´n i sine glansdager. (Foto: Arkiv, idrettsgruppa i Vålerenga Historielag)

På sekstitallet, i den legendariske oppmann Helmuth Steffens dager, skjedde det litt av hvert i forbindelse med hans PR-stunt overfor pressen. Da Sandefjord møtte opp på Bislett ble selvfølgelig ”hvalfangerne” møtt med hvalbiff i garderoben. Da hadde allerede Helmuth, også kalt Muffens, gjort det klart at Sandefjord skulle bli banka til hvalbiff.

Og den 17. august 1961 skulle nettopp dette skje på Bislett i hovedserien. Topplaget Sandefjord ble sensasjonelt utspilt av bohemene. Som det sto i avisen dagen etter: Vålerenga tok helt over den siste halvtimen, og gled inn i sin spesielle småspillestil, med Henger´n som eksellent dirigent med mange finter og mye småmorsomt. Naturligvis er noe av det alt for mye lek, men jammen er det sunt å se leken utfolde seg i denne beinharde serien. Rundt Terje formet så Vålerengens spill seg oppe i angrepet, og det så ut til at alt lykkes i den beste perioden i annen omgang.

Vålerenga ledet imidlertid allerede 5-1 ved pause etter ekte hattrick av Bruno og mål av Per Johnsen og Henger´n. Denne dagen imponerte ikke bare Henger´n med sine piruetter og Bruno med lange løp og fantastiske plasseringer. Åge Sørensens viste smidig midtbane-spill, Arne Jakobsen og Per Knudsen var slitere som vanlig og Leif Eriksen var alle steder. Dette var virkelig bohemtakter av det gode slag og Bruno og Terje spilte som vanlig førstefiolinister. Etter haugevis av sjanser endte det hele 7-1 etter nok ett mål av Per Johnsen og Henger´n etter pause.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere