RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enga på plass i varmen

Sist oppdatert:
ANFI DEL MAR (vif.no): Mandag ettermiddag landet Vålerenga-delegasjonen i varmen på Gran Canaria. Nå venter kvalitetstrening og planlegging. Tirsdag sparkes sesongen i gang på spansk gress.

HOT: Jalal El-Gharbi og Mohammed Fellah er plass i varmen på Anfi del Mar og klare for en ny Enga-sesong. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
HOT: Jalal El-Gharbi og Mohammed Fellah er plass i varmen på Anfi del Mar og klare for en ny Enga-sesong. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
Spillere og ledere forlot norsk gråvær grytidlig mandag morgen og ble møtt av strålende solskinn og 25 varmegrader på den spanske ferieøya. Uka som kommer byr på kombinert trening og familiehygge før hardkjøret for alvor starter neste mandag.

Rolig start
Treningsleiren, som varer i to uker, starter forholdsvis rolig. Den første uka blir det en trening om dagen slik at muskelaturen vender seg til fotballbevegelser igjen. Denne uka har også mange av spillerne med seg familien. Fra og med neste mandag starter det vanlige vinterprogrammet med to økter om dagen der tempoet og intensiteten er høyere.

- Dessuten blir det litt møtevirksomhet for oss i det sportslige teamet hvor vi skal planlegge og legge føringer for sesongen som kommer, sier Petter Myhre til vif.no.

I morgen starter sesongen med trening klokka elleve. Den gode stemninga fra høstens opptur er beholdt og det er en motivert gjeng som snører på seg fotballstøvlene etter en måneds pause fra fotballen.

- Det blir godt å komme i gang igjen og det er deilig med litt avveksling fra den vanlige norske vintertreninga. Vi gleder oss til å trene på gress igjen. Dessuten er morsomt å være på tur med ”de store gutta”, sier to av a-troppens yngste spillere Mohammed Fellah og Jalal El-Gharbi. Duoen ser frem til en rolig førsteuke.

- Vi som ikke har med oss familie får mye fritid i begynnelsen, men det er greit. Det er mye å finne på her nede.

Den behagelige temperaturen er allerede nevnt. Legger vi til strøkne, kortklipte gressbaner og flotte boforhold kan vi trygt slå fast at alt ligger til rette for en optimal innledning på treningsvinteren.

Ettermiddagsskole
Vålerengas stadig yngre A-lagstropp byr på nye utfordringer for klubben. De yngste spillerne går fortsatt på skole og trenger undervisning for å følge pensum. Jobben som lærer har Vålerengas mann på innsida fått. Arild Rønsen skal veilede og teste unggutta gjennom to varme uker.

- Jeg skal undervise i historie, samfunnsfag, norsk og engelsk. Matte må andre ta seg av. I tillegg skal vi hente inn gjesteforelesere. Henger’n skal for eksempel gi en forelesning i livets lære, sier Rønsen som har brukt juleferien til å friske opp gammel kunnskap.

Også Vålerengas administrasjon er med på turen. De nøyer seg med én uke i sola før det bærer hjem til kontorene på Valle. Uka skal brukes godt og byr på møtevirksomhet og planlegging av året som kommer. Kursen skal stakes ut videre på alle felt.

- Media, markedsføring og profilering er blant temaene vi skal gjennom. Dessuten skal vi jobbe videre med prosjektet ”Vålerenga mot rasisme”, sier konstituert administrerende direktør Elin Horn.

Vålerenga-delegasjonen er innlosjert i leiligheter på ferieanlegget Anfi del Mar de to ukene de tilbringer på Gran Canaria. Øya ligger i Atlanterhavet, 197 kilometer utenfor Afrikas vestkyst.

LANGT TIL HAVS: 197 kilometere fra kysten til Afrika ligger vakre Gran Canaria og anlegget Anfi del Mar. Enga-spillernes bosted de neste 14 dagene.I bakgrunnen den lille fiskelandsbyen Arguineguin.(Foto: Thomas Brekke Sæteren)
LANGT TIL HAVS: 197 kilometere fra kysten til Afrika ligger vakre Gran Canaria og anlegget Anfi del Mar. Enga-spillernes bosted de neste 14 dagene.I bakgrunnen den lille fiskelandsbyen Arguineguin.(Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere