RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enga på topp

Sist oppdatert:
Vålerenga er med i sekken på ferden mot verdens tak.

Møt Thomas Svane Jacobsen på VIF TV

Vålerenga-supporter Thomas Svane Jacobsen har interesse for fotball og høye fjell. I dag starter reisen mot et toppforsøk på Mount Everes.

VIF TV traff en glad fjellklatrer som skal prøve å bestige en topp på 8.848 meter over havet. I sekken ligger Vålerenga-flagget, men det er andre som har prøvd å bli med i sekken.

- Det var en kamerat fra sykkelmiljøet som lurte på om jeg kunne ta med et Lyn-skjerf. Jeg sa at det kunne vi sikkert ordne, men at det ville koste minst 2 millioner kroner. Men å ta med et Vålerenga-flagg, det var gratis, forteller Jacobsen til VIF TV.

Om Thomas og hans team når toppen, er det ikke første gang Vålerenga er representert på verdens tak. Marius Flygind besteg Everest i 2005 med et Enga-skjerf i sekken.

Discovery følger turen

Selve ekspedisjonen ledes av den kjente fjellklatreren Russell Brice. Gruppa på 30 mann skal følges av Discovery Channel som skal lage en dokumentarserie fra de dramatiske og farefulle ukene i fjellet som tar flere menneskeliv årlig.

- Det er oksygenmangel og vær som tar mest liv i denne fjellkjeden og vi har oksygen og utstyr på plass i base camp. Vi kan ikke garantere at vi når toppen, men vi skal gjøre vårt aller beste for å ta Vålerenga til topps, sier en glad og spent Svane Jacobsen.

VIF Media vil komme med noen rapporter fra Thomas og flaggets reise. Har du lyst å lese mer fra ekspidisjonen, besøk everest2009.no

Møt Thomas Svane Jacobsen på VIF TV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere