*Nettavisen* Nyheter.

Enga på topp

Vålerengas damelag tok årets sjette strake seier og topper tabellen.

Vålerenga slo Sarpsborg 08 2-0 i Vallhall lørdag ettermiddag. Trener Cecilie Berg-Hansen oppsummerer kampen følgende vis på vif-damefotball.no:

Toppmøte og storkamp. En uke fylt med forventninger og spenning. Nå skulle vi se hva vi virkelig står for. Troppen har vist god ro gjennom hele uka, og vi har spillere med bra erfaring som tar ansvar og går foran.

To flotte scoringer av Hanne Mellingsæter og Marianne Hanssen gjør at vi vinner fortjent. Herlig arbeidsmoral og god defensiv struktur gjorde at Sarpsborg 08 ikke klarte å produsere de store sjansene i dagens toppoppgjør. Det var viktig og deilig å holde nullen, og vi har nå en målforskjell på 20-7. Med seieren i dag er vi 7 poeng foran Sarpsborg 08 med en kamp mindre spilt.

Det merkes nå i laget at vi har funnet en selvtillit og trygghet i det vi gjør og kan. Så langt i serien har vi ennå ikke kjørt av veien. Ikke gått tom for bensin. Ikke har vi fått punktering. Vi har ikke kjørt feil og vi har ikke sluppet forbi noen forbikjørere. Det dukker stadig opp nye snarveier og folk som prater om Toppserien. For meg er det såre enkelt. Uten fokus hver eneste trening og kamp kombinert med stor ydmykhet mister man den viktigste avkjøringen og vi blir tvunget til å snu.

I dag gjør vi en sterk prestasjon og laginnsats der laget løper og sliter sammen. Vi er disiplinerte i den defensive jobbingen, og det gjør at vi får en haug med overganger. I denne fasen av spillet har vi mer å gå på, men vi skaper likevel mange store sjanser som vi ikke klarer å sette. Sarpsborg 08 har mange spennende individer og de er fysisk sterke, men idag ble kollektivet Vålerenga for sterke.

Cecilie Berg-Hansen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag