*Nettavisen* Nyheter.

Enga satser på unga!

Barn i alderen 5 til 12 år tilbys nå unike treningsforhold i Vålerenga. Vi iler til med en gang: Dette handler IKKE om elitesatsing! Her er målsettinga at ALLE skal få best mulige treningsforhold.

26.01.09 11:54

I aldersgruppa 5 til 12 år, er det om lag 300 barn som betaler kontingent i Vålerenga. Til å lede dette arbeidet, har de nå fått en heltidsansatt over seg: Klaus Pettersen – en mann som igjen har fem trenerkoordinatorer å forholde seg til, men det er altså bare Pettersen som er heltidsansatt i Vålerenga.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Før var det sånn at barnefotballen, i form av kontingentinngangen, i realiteten subsidierte deler av annen virksomhet i klubben. Fra i år er det slik at overskuddet i barnefotballen brukes til å få opp kvaliteten i breddefotballens yngste avdeling.

Motorisk gullalder

Man snakker ikke med Klausen i mer enn to minutter før man forstår at dette er et prosjekt han brenner for.

- Ungene i den aldersgruppa vi snakker om befinner seg i en motorisk gullalder, de tar til seg ferdigheter utrolig fort – om bare forholda blir lagt til rette. I første omgang handler det om teknikk, koordinasjon, mange berøringer. Får vi til dette, vil vi i andre enden få flere ungdom som blir glad i fotball, og ikke minst flere som fortsetter med fotball langt opp i ungdomsåra. I år fikk vi 70 prosent av ’96-generasjonen opp i neste års førstelag, og det er bra!

Foreldredrevet

På trenerfronten har VIF fått med seg prominente navn som Marte Vik Edvardsen og Cecilie Berg-Hansen. Når de ikke holder til i friluft, disponerer de og deres elever tid i Vallhall og diverse gymsaler. Men Pettersen kan ikke sterkt nok få understrekt at barnefotballen i Vålerenga er foreldredrevet og dugnadsbasert.

- Vi har flinke trenerkoordinatorer, sier han – men i Vålerenga skal vi ikke spisse noen form for elitesatsing i denne aldersgruppa.

En utvida del av denne virksomheten foregår i regi av VFO – Vålerenga Fritidsordning. De holder til i Brakka på Valle, og driver organisert virksomhet hver hverdag fra 12.00-17.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.