RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enga satser på unga!

Sist oppdatert:
Barn i alderen 5 til 12 år tilbys nå unike treningsforhold i Vålerenga. Vi iler til med en gang: Dette handler IKKE om elitesatsing! Her er målsettinga at ALLE skal få best mulige treningsforhold.

I aldersgruppa 5 til 12 år, er det om lag 300 barn som betaler kontingent i Vålerenga. Til å lede dette arbeidet, har de nå fått en heltidsansatt over seg: Klaus Pettersen – en mann som igjen har fem trenerkoordinatorer å forholde seg til, men det er altså bare Pettersen som er heltidsansatt i Vålerenga.

slott miniklanen 562 1
slott miniklanen 562 1

- Før var det sånn at barnefotballen, i form av kontingentinngangen, i realiteten subsidierte deler av annen virksomhet i klubben. Fra i år er det slik at overskuddet i barnefotballen brukes til å få opp kvaliteten i breddefotballens yngste avdeling.

Motorisk gullalder

Man snakker ikke med Klausen i mer enn to minutter før man forstår at dette er et prosjekt han brenner for.

- Ungene i den aldersgruppa vi snakker om befinner seg i en motorisk gullalder, de tar til seg ferdigheter utrolig fort – om bare forholda blir lagt til rette. I første omgang handler det om teknikk, koordinasjon, mange berøringer. Får vi til dette, vil vi i andre enden få flere ungdom som blir glad i fotball, og ikke minst flere som fortsetter med fotball langt opp i ungdomsåra. I år fikk vi 70 prosent av ’96-generasjonen opp i neste års førstelag, og det er bra!

Foreldredrevet

På trenerfronten har VIF fått med seg prominente navn som Marte Vik Edvardsen og Cecilie Berg-Hansen. Når de ikke holder til i friluft, disponerer de og deres elever tid i Vallhall og diverse gymsaler. Men Pettersen kan ikke sterkt nok få understrekt at barnefotballen i Vålerenga er foreldredrevet og dugnadsbasert.

- Vi har flinke trenerkoordinatorer, sier han – men i Vålerenga skal vi ikke spisse noen form for elitesatsing i denne aldersgruppa.

En utvida del av denne virksomheten foregår i regi av VFO – Vålerenga Fritidsordning. De holder til i Brakka på Valle, og driver organisert virksomhet hver hverdag fra 12.00-17.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere