RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engelsk høyesterett behandler Assange-saken

London (NTB-TT): WikiLeaks-gründeren Julian Assange møtte onsdag i engelsk høyesterett i forbindelse med domstolens vurdering av hvorvidt han kan utleveres til Sverige.

En halv time før rettsmøtet begynte ankom en tilsynelatende avslappet Assange til rettsbygningen i London. Han ba samtidig en av sine venner om å sørge for at pressefolkene som hadde møtte fram, fikk lest en uttalelse om saken som han har lagt ut på nettet.

De sju høyesterettsdommerne skal ta stilling til om en svensk aktor har juridisk grunnlag til å utstede en såkalt europeisk arrestordre mot Assange. En slik ordre ligger til grunn for utleveringen av Assange til Sverige, der han er mistenkt for voldtekt og andre seksuelle overgrep. Han er ikke siktet i saken, men svenske påtalemyndigheter ønsker å avhøre ham i forbindelse med anklagene.

Flere av Assanges tilhengere hadde møtt fram foran rettsbygningen. De bar plakater der de krevde at Assange må løslates.

Australske Assange er grunnleggeren av nettstedet WikiLeaks, som har lagt ut hundretusener av hemmeligstemplede amerikanske dokumenter. Dokumenter fra amerikanske utenriksstasjoner har inneholdt pinlige avsløringer for en rekke land.

I Storbritannia er Assange løslatt mot kausjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere