RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engelsk motstand for Vålerenga

Sist oppdatert:
Forventer tøffe tak i eliteturneringa på Hamar.

Diskutér JET her

Junior Elite-turneringa (JET) på Hamar starter mandag. Vålerenga åpner mot Viking, før engelske Wycombe og danske Nord-Sjælland venter i de siste gruppespillkampene.

Se hele kampoppsettet her.

- I utgangspunktet ser det ut som vi har havnet i en veldig tøff gruppe. Viking gikk langt i fjor og har mange landslagsaktuelle spillere. Wycombe er det litt vanskelig å si noe om, men de er sikkert et lag som står på veldig og har den gode engelske innstillinga, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

- Nord-Sjælland har et bra lag og jeg har hørt rykter om at de er bedre enn i fjor, og da synes vi at vi møtte et veldig bra lag.

Utslått på overtid
I fjor var det nettopp Nord-Sjælland som stoppet Vålerenga i Junior Elite-turneringa da lagene møttes i den siste gruppespillkampen. Med seier hadde Vålerenga vunnet sin gruppe og gått videre til a-sluttspillet og det så lenge bra ut for VIF-gutta. Harmeet Singh ga Vålerenga ledelsen 3-2 fire minutter før full tid. VIF-spillerne jublet som om seieren var sikret, men tre minutter på overtid utnyttet danskene en Enga-feil og scoret målet som sendte Vålerenga til plasseringsspill i stedet for kvartfinale.

- Det var selvfølgelig surt å ryke ut på overtid av overtida, men samtidig er vi klar over at vi ryker på grunn av egne feil. 3-3-målet kom etter at vi hadde innkast langt oppe på Nord-Sjællands banehalvdel, men vi presterte å kaste ballen rett til en danske. Han måkte ballen opp i vårt bakrom og vi var på etterskudd. I stedet for å lage et frispark, rett og slett gjøre en profesjonell feil, lot vi en Nord-Sjælland-spiller løpe rett igjennom og score et for dem ubetydelig mål, sa Holter til vif-fotball.no etter kampen.

Bra matching
Vålerenga slo Brann 2-1 i plasseringsspillet. Året før ble det et surt semifinale-tap mot Rosenborg etter straffesparkkonkurranse, mens Vålerenga gikk helt til topps i turneringa i 2006.

Les mer om Vålerengas tidligere JET-innsats her.

- JET blir bra matching for oss, det er derfor vi er med. Vi får bryne oss på lag som vi ikke møter i seriespillet. Turneringa er en fin utfordring for oss.

- Vi reiser til JET med et bra lag og håper at vi kan bite godt fra oss selv om troppen har fått kjørt seg skikkelig den siste uka med en lang reise til Mandal mandag og to tøffe matcher på tre dager. Vi satser på å lade batteriene godt nok til mandagens kamp mot Viking.

Se Vålerengas JET-tropp her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere