RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En britisk snikskytter skal med kun tre skudd ha drept fem jihadister. Illustrasjonsfoto: Scanpix
En britisk snikskytter skal med kun tre skudd ha drept fem jihadister. Illustrasjonsfoto: Scanpix

Engelsk skarpskytter drepte fem IS-krigere med tre skudd

Sist oppdatert:
Tre av dem antas å ha vært selvmordsbombere.

En skarpskytter fra den britiske spesialenheten Special Air Service (SAS) skal ha drept fem IS-jihadister med kun tre skudd utenfor en bombefabrikk nær den irakiske byen Mosul, skriver den britiske avisen The Mirror.

Avisen skriver at de fem jihadistene ble skutt da de forlot fabrikken iført store frakker, til tross for at det var svært varmt. Dette kan tyde på at de bar bombevester.

Første skudd førte til at bombe ble utløst

Skarpskytteren skal ha avfyrt det første skuddet fra om lag 800 meter. Skuddet utløste en eksplosjon fordi det skal ha truffet en av jihadistenes bombevester.

Som følge av eksplosjonen skal to sikkerhetsvakter fra IS - som eskorterte tre antatte selvmordsbombere - ha blitt drept.

De to siste jihadistene mistet livet da snikskytteren avfyrte ett skudd mot hver av dem.

- Potensielt reddet hundrevis av liv

Den danske avisen BT skriver at kilder i det britiske militæret skal ha uttalt at denne operasjonen var et klassisk SAS-oppdrag.

- For omtrent tre uker siden fikk etterforskerne informasjon om at det lå en bombefabrikk nær byen. Med kun tre skudd har spesialstyrken potensielt reddet hundrevis av liv.

Mirror skriver at en annen britisk skarpskytter i august reddet en far og hans sønn da han skøt bøddelen som var i ferd med å ta livet av dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere