RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Engh: Breivik holdt fast ved storhetstanken

Oslo (NTB): Aktor Inga Bejer Engh understreket for retten at Anders Behring Breiviks nedtoning av egen rolle først skjedde etter at han var kjent med psykiatrierklæringen.

Aktorene Engh og Svein Holden tok ordet for replikkveksling etter at forsvarer Geir Lippestad var ferdig med sin prosedyre.

Lippestad argumenterte for at Breivik i avhør allerede i fjor høst tonet ned sin rolle i Knights Templar-nettverket, og omtalte sin tidligere beskrivelse som «pompøs». Det stemmer ikke, mente Engh.

- I avhøret i oktober fortsetter han å utbrodere om KT-nettverket, om uniformer og medaljer. Det viser etter vår oppfatning at storhetstanken var intakt, sa Engh.

Det var først under rettssaken at Breivik nedtonet beskrivelsen av stiftelsen av nettverket til «fire svette karer i en kjeller», påpekte hun videre.

Det som gjorde det så vanskelig for det andre psykiatriparet, Terje Tørrissen og Agnar Aspaas, var nettopp at Breivik kjente innholdet fra den første erklæringen og ønsket å moderere seg for å fremstå som frisk. Til og med profesjonskampen mellom psykologi og psykiatri har han fått med seg, poengterte hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere