Gå til sidens hovedinnhold

Engleklassen fra Lambertseter

I syv år gikk de sammen på Lambertseter skole. Lørdag feiret klassen at det er 50 år siden de avsluttet folkeskolen.

SKULLERUDSTUA: I 1954 begynte de i første klasse. Da var skolen nettopp ferdig bygget. Jubilantene ble derfor blant de første til å traske rundt på Lambertseter skole.

Kanskje var det derfor de oppførte seg så eksemplarisk, til tross for ren gutteklasse.

– Det var enkelte i andre klasser som kalte oss for engleklassen. Og grunnen til det tror jeg var at det var veldig lite bråk. Det generelle kunnskapsnivået i klassen var også veldig bra. Vi hadde en ganske stor frihet. Men vi greide å oppføre oss, og da får man jo mer frihet, erindrer en av elevene, Tor Kvello.

Gode historier

Stein Jarnfeldt er enig.

– Vi var en snill og grei klasse med mange rolige, hyggelige folk, forteller han.

Lærer Laila Stenerud (86) hadde også tatt turen. Hun fulgte elevene alle syv årene. Slikt blir det historier av.

– Jeg husker jo noen historier. Ofte slike ting jeg egentlig ikke skulle vite om, men som de røpet uten at jeg fikk stoppet dem. En dag kom en av guttene med en lapp til meg fra moren. Der sto det at gutten var borte dagen før på grunn av hodepine. «Stakkar, hadde du vondt i hodet i går du da?», spurte jeg. Da svarte han: «Hæ, står det dét? Jeg og mamma var i en annen by og hilste på en søster jeg ikke visste jeg hadde!»

– Og en annen gang kom en av elevene opp til meg og sa «du, nå får jeg ny pappa, for nå sover vaktmester’n hos oss», ler Stenerud.

Ingen Mads Gilbert

Ikke ukjente Mads Gilbert var med fra andre klasse. Men den kjente legen og politikeren kunne dessverre ikke komme i 50-årsjubileet. Lærerinnen husker ham likevel godt.

– Han var en alle tiders elev. Han bukket dypt, slikt han gjør i dag når han tar i mot en pris. Jeg kjenner det godt igjen. Det hadde han lært hjemme. Moren sa han var født høflig, smiler Stenerud.

Litt under 20 av de 34 elevene møtte opp på Skullerudstua lørdag.

Seks personer er døde, mens resten var forhindret av andre årsaker.