*Nettavisen* Nyheter.

Enig på overtid - ingen flyplasstreik

Illustrasjonsfoto Gardermoen: 680 medlemmer som er bakkeansatte i SAS og Widerøe ville gått ut i streik hvis enighet ikke hadde blitt oppnådd i natt.

Illustrasjonsfoto Gardermoen: 680 medlemmer som er bakkeansatte i SAS og Widerøe ville gått ut i streik hvis enighet ikke hadde blitt oppnådd i natt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB Scanpix)

Flere timer på overtid kom Luftfartens Funksjonærforening (LFF) og NHO Luftfart til enighet i meklingen. Det blir derfor ingen flyplasstreik tirsdag morgen.

25.11.14 04:33

Meklingsfristen gikk opprinnelig ut ved midnatt, men meklingen fortsatte deretter på overtid og ble avsluttet klokken 03.30.

– Forhandlingene har gått greit. Det har vært mange vanskelige spørsmål vi har gått igjennom og vi er fornøyd med resultatet, sier Asbjørn Wikestad, leder i LFF til TV 2 etter at meklingen var avsluttet.

Det er den dårlige lønnsutviklingen i luftfarten som førte til konflikten. LFF argumenterte med at lønnstilleggene har vært langt lavere for dem som jobber i luftfarten enn for dem som jobber i samfunnet for øvrig.

Over 61 prosent av medlemmene i LFF stemte i oktober nei i en uravstemning som forkastet den opprinnelige fremforhandlede avtalen, og dermed måtte partene inn til mekling.

680 medlemmer som er bakkeansatte i SAS og Widerøe ville gått ut i streik hvis enighet ikke hadde blitt oppnådd.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.