RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet i meklingen for flyteriggansatte

Det var varslet streik for snaut 600 ansatte på flyteriggene fra torsdag dersom det ikke hadde blitt enighet. Rundt 9.000 ansatte er omfattet av tariffavtalen. På bildet: Oseberg feltsenter.
Det var varslet streik for snaut 600 ansatte på flyteriggene fra torsdag dersom det ikke hadde blitt enighet. Rundt 9.000 ansatte er omfattet av tariffavtalen. På bildet: Oseberg feltsenter. Foto: Marit Hommedal (NTB Scanpix)
To timer på overtid ble det enighet i meklingen om flyteriggoppgjøret. Dermed blir det ingen streik for 600 riggansatte fra torsdag morgen.

Ved totiden natt til torsdag opplyser Rederiforbundet og meklingsmotpartene SAFE og Industri Energi at de er kommet til enighet. Også De samarbeidende organisasjoner (DSO) – som består av Det norske maskinistforbund og Norsk Sjøoffisersforbund – er med på løsningen.

Oppgjøret får en ramme på 2,33 prosent, med et generelt tillegg på 1 prosent eller minst 5.500 kroner.

– Dette er et akseptabelt oppgjør. Selv om vi ikke nådde helt opp, viser vi at vi tar ansvar i den situasjonen næringen er i, sier forhandlingsleder og forbundsleder Leif Sande i Industri Energi.

SAFE -leder Hilde-Marit Rysst er noe mer negativ i sitt ordvalg.

– Vi er ikke fornøyd, men innser at i år var dette det vi klarte å få til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere