RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NRK Marienlyst
NRK Marienlyst Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Enighet i NRK-meklingen

Sist oppdatert:
LO Stat og Spekter kom etter nesten seks timer på overtid til enighet om årets lønnsoppgjør i NRK. Dermed blir det ingen streik.

LO Stat og Spekter kom etter nesten seks timer på overtid til enighet om årets lønnsoppgjør i NRK. Dermed blir det ingen streik.

Meklingsfristen gikk ut ved midnatt og like før klokka seks ble det klart at partene kunne ta hverandre i hendene, og at en arbeidskonflikt og streik dermed var avverget.

– Det har vært en krevende mekling. Jeg er tilfreds med at vi har funnet en løsning slik at vi unngikk en konflikt som kunne ha rammet NRKs tilbud til befolkningen, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

Spekter og NRK har vedtatt forslaget. Arbeidstakerorganisasjonen LO har uravstemning med frist 1. juli.

728 av de 781 NRK-ansatte som har vært omfattet av oppgjøret, er tilknyttet Norsk Tjenestemannslag (NTL). De øvrige 53 er medlemmer tilknyttet Musikernes fellesorganisasjon (MFO). NTL-medlemmene fordeler seg på alle typer stillingsgrupper i NRK. MFO-medlemmene er tilknyttet Kringkastingsorkesteret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere