RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet i Senatet om budsjettforslag

Sist oppdatert:
Representantenes hus forbereder å legge fram et tverrpolitisk budsjettforslag fra Senatet til avstemning.

Demokratenes og Republikanernes ledere i Senatet er enige om et nytt budsjettkompromiss, sier Demokratenes leder Harry Reid.

Mitch McConnell, som leder Republikanerne i Senatet, bekreftet også at partene var enige.

Men det er usikkert hva som skjer videre, ifølge BBC. Den britiske kringkastingens medarbeidere i Kongressen i USA skriver at det ikke er klart om Senatet eller Representantenes hus vil ha første avstemning.

Det blir også meldt at Republikanerne i Representantenes hus onsdag ettermiddag klokken 15 lokal tid skal samles til møte for å diskutere avtalen inngått mellom Senat-lederne.

- Handle raskt
President Barack Obama oppfordrer Kongressen til å handle raskt, og sier at de ikke tror noe om avtalen før den er vedtatt.

- Vi vedder ikke på noe når det gjelder at Kongressen vedtar Senat-avtalen, sier Det hvite hus.

Ifølge Det hvite hus vil USAs finansdepartement være uten lånemyndighet i løpet av torsdag og bare ha kontanter igjen.

Men Obama tror avtalen vil gjøre det mulig for myndighetene å arbeide for fullt igjen fra torsdag.

Senatet først
Den amerikanske nyhetskanalen CNN har meldt at Senatet trolig vil stemme først. Ifølge CNN vil alle nødvendige voteringer sannsynligvis være gjennomført i løpet av onsdagen.

Dersom forslaget blir godkjent i begge kamre, vil det gå videre til president Barack Obama som vil signere lovvedtaket og dermed lar loven få virkning øyeblikkelig.

Midlertidig
Forslaget som legges fram, har en midlertidig karakter. Regjeringen vil være finansiert fram til 15. januar, og gjeldstaket vil bare være hevet fram til 7. februar.

En av de mest innbitte motstanderne av Obama i Senatet, Ted Cruz, sier at han ikke vil blokkere lovforslaget. Cruz, fra Texas, har vært en av frontfigurene i Tea-Party-bevegelsens forsøk å stoppe budsjettet og Obamas helseplan.

Harry Reid sier til Senatet at det skal opprettes en budsjettkonferansekomité som skal drøfte statens framtidige utgifter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere