RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet om budsjettavtale i Kongressen

Washington (NTB-Reuters): Partiene i Kongressen er enige om en budsjettavtale som vil holde de føderale myndighetene i USA i drift ut september.

Avtalen, som har en ramme på 6.730 milliarder norske kroner, vil reversere noen av de automatiske kuttene i det føderale budsjettet. Den blir trolig vedtatt i Kongressens to kamre innen lørdag.

De føderale myndighetene hadde måttet stenge ved midnatt onsdag hvis ikke partene hadde kommet fram til en avtale. En lignende konflikt førte til en 16 dager lang nedstengning i oktober, som republikanerne i stor grad har blitt holdt ansvarlige for.

Ifølge lederen for bevilgningskomiteen i Senatet, demokraten Barbara Mikulski, vil forliket reversere kutt i pensjonene til uføre krigsveteraner, samtidig som det ikke kutter i president Barack Obamas helsereform.

Forslaget vil også øke bevilgningene til en rekke statlige organer som fikk budsjettene sine drastisk redusert av de automatiske budsjettkuttene i mars i fjor. Til gjengjeld har haukene i det republikanske partiet avverget større kutt i USAs enorme forsvarsbudsjett, skriver Politico.

Avtalen, som ble inngått etter forhandlinger mellom demokrater og republikanere fra både Representantenes hus og Senatet, fyller noen av hullene i den store budsjettavtalen som ble inngått i desember i fjor. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere