RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet om EUs budsjett for 2014

Sist oppdatert:
Brussel (NTB-Ritzau-DPA): Flere måneders uenighet mellom de 28 EU-landene og Europaparlamentet ble natt til tirsdag avsluttet da partene ble enige om EUs budsjett for 2014.

Budsjettet inneholder utgifter på 135,5 milliarder euro. Det er lavere enn årets budsjett som er på 144,2 milliarder euro. Det kommer fram i en pressemelding fra det litauiske formannskapet i EU.

- Dette er et meget viktig skritt for hele den Europeiske Union, sier Litauens visefinansminister og formann for Ecofin, Algimantas Rimkunas.

- Vi er enige om å styrke finansieringen av prioriterte områder som økonomisk vekst, arbeid, innovasjon og humanitær bistand, sa han.

Det er blant annet avsatt flere penger til å styrke institusjoner i EU som jobber med migrasjon, asyl og grensekontroll. Det samme gjelder det europeiske tilsynet med finanssektoren.

- På et tidspunkt mange EU-land fortsatt sliter med økonomien, vil det avtalte budsjettet ikke belaste deres budsjetter ytterligere. Samtidig sikrer det at pengene brukes på de viktigste områder, som arbeid til ungdom og støtte til små og mellomstore bedrifter, sier Algimantas Rimkunas. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere