RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet om Fast

Sist oppdatert:
Opprørene i Opticom har blitt enige med Fast om budet. Dermed kan en av de mest dramatiske finanskamper i Norge være over. Les mer her
I dag sendte Fast sitt endelige tilbud til aksjonærene i Opticom. Der går det frem at Fast vil kjøpe Opticom, og dele ut Thin Film, der polymerforskningen til Gude Gudesen inngår, til aksjonærene.

Bytteforholdet gir aksjonærene i Opticom en premie på ca. 11 prosent i forhold til sluttkurs mandag, noe som både Orkla og Petter Stordalen, som har frontet opprøret, har godtatt.

Les mer om tilbudet her:
Slik vil Fast kjøpe Opticom

For å få en slutt på konflikten valgte dermed de store aksjonærene i Opticom, som etter en meget kontroversiell generalforsamling onsdag i forrige uke fikk styret i selskapet, å løse det hele ved å la Fast kjøpe ut Opticom og motta aksjer i Fast.

I hele dag har det vært harde diskusjoner i styret til Opticom, som etter hvert ble enige om at de større aksjonærene ville uttale seg om budet. Dermed kunne Orkla, Stordalen, Spetalen og Gudesen sende ut en pressemelding om at de vil godta tilbudet fra Fast.

Les hele meldingen her:

Fast Search & Transfer (FAST) har i en børsmelding tirsdag morgen varslet at de vil fremsette et tilbud på alle aksjene i Opticom ASA (Opticom). Orkla ASA, Hans Gude Gudesen, Petter A. Stordalen, Øystein Stray Spetalen og selskaper som de representerer, stiller seg positive til utspillet fra FAST.

FAST-budet har, slik det må oppfattes, følgende betingelser og vilkår:

¿ Et bytteforhold på 5,25 FAST-aksje per 1 Opticom-aksje

¿ Thin Film Electronics ASA (TFE) inklusive patenter, eiendeler og nødvendig arbeidskapital utdeles aksjonærene i Opticom og selskapet børsnoteres

¿ Det er satt som vilkår at minst 90 prosent av aksjonærene i Opticom aksepterer tilbudet, samt tilslutning fra minst 66,7 prosent av aksjonærene på ekstraordinær generalforsamling i FAST

¿ Forbehold om due diligence

Ovennevnte aksjonærer vil gi sin forhåndsaksept til tilbudet. Dette betinger naturligvis at det gis en tilsvarende forhåndsaksept fra FAST, Robert Keith, Thomas Fussell, selskaper som de representerer og som de har mottatt støtte fra.

Da FAST skal overta aksjer i seg selv, og Thin Film skal utdeles til Opticoms aksjonærer, er det naturlig at due diligence-forbeholdet frafalles.

FAST foreslår i sitt tilbud at aksjene i Thin Film utdeles aksjonærene i Opticom og at selskapet børsnoteres. Det legges til grunn at Thin Film skilles ut gjeldfritt og at selskapet får med seg en kontantbeholdning på minimum NOK 100 millioner, noe som virker å være i samsvar med tilbudet fra FAST. For å sikre tilstrekkelig kapitalisering i Thin Film vil det i tillegg bli foreslått en garantert fortrinnsrettemisjon på NOK 50 millioner med en prising av Thin Film på minimum NOK 450 millioner.

De 20 største aksjonærene i Opticom vil, i tråd med markedspraksis, få tilbud om å delta i garantikonsortiet. Garantien vil være på ordinære markedsmessige betingelser. Orkla ASA, Petter A. Stordalen og Øystein Stray Spetalen har allerede tilbudt seg å garantere for NOK 50 millioner. Det endelige beløpet som denne gruppen vil garantere for vil være avhengig av deltakelsen fra andre aksjonærer.

For å sikre ro i selskapet og for å sikre at tilbudet blir en suksess, oppfordres det til at FAST trekker kravet om ekstraordinær generalforsamling i Opticom, kravet om midlertidig forføyning mot styret i Opticom vedrørende kjøp/salg av FAST-aksjer, samt protesten mot at det nye styret ikke skal være gyldig valgt på generalforsamlingen..

Det er bred enighet fra ovennevnte aksjonærer om at FAST-tilbudet er konstruktivt og vil bidra til å skape den nødvendige arbeidsro. Dermed vil selskapsledelsen og ansatte nå kunne fokusere på å videreutvikle det industrielt og finansielt spennende potensialet både i FAST og Thin Film.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere