*Nettavisen* Nyheter.

Enighet om høyere lønn for helsearbeidere

Oslo 20200318. Ullevål sykehus tester rundt 300 helsearbeidere hver dag. De har opprettet et testsenter og callsenter på sykehusområdet. Vilde Vik blir forskriftsmessig påkledd verneutstyr. Covid 19, koronatest, korona test, prøve, Corona, koronasmitte, testutstyr.

Ansatte ved  Ullevål sykehus får nå bedre betalt. Foto: Ole Berg-rusten (NTB scanpix)

Ansatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling etter enighet i forhandlinger.

08.04.20 19:22

Norske sykepleiere og ansatte i helsevesenet får høyere lønn på grunn av koronakrisen. Det skriver Dagbladet.

De ansatte får høyere overtidsbetaling som følge av koronakrisa. Det er fagforeningene og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter som har blitt enige om dette.

Les også: FHI: Dette er snittalderen på døde av koronaviruset i Norge

Les også: Har testet 11 hurtigtester: - Noen gir ikke utslag i det hele tatt

Ifølge avisen skal det ha foregått to forhandlinger den siste tiden. Mellom Norsk Sykepleierforbund og Spekter, mens den andre har vært mellom Spekter på den ene siden, og Fagforbundet, Fellesorganisasjonen og EL og IT.

Det er kommet frem til at ansatte nå skal få 150 prosent overtidstillegg, mot normalt 133 prosent. Der man normalt ville hatt 50 prosent overtid får man nå 100 prosent, og der man normalt ville hatt 100 prosent overtidsbetalt, får man nå 150 prosent overtid, ifølge Dagbladet.

Få siste nytt om koronaviruset i Nettavisens nyhetsstudio.

Avtalen skal gjelde allerede fra 20. mars og betyr at de som allerede har jobbet overtid de foregående ukene vil få mer betalt.

- Dette gir et betydelig hopp i tillegg til den avtalen vi inngikk 20. mars. Dette er viktig for å mobilisere arbeidskraft nok som vi trenger i sykehusene, sier FO-leder Mimmi Kvisvik til Dagbladet.

Det er fra tidligere enighet om at arbeidstakerorganisasjonene har gått med på en dispensasjon fra de vanlige reglene, som gjør at ansatte i helsevesenet nå kan jobbe opp til 400 timer overtid. Det var denne avtalen de nå har forhandlet om hvordan skulle tolkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag