RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enighet om ny bonusavtale

Norges Fotballforbund og spillerne på A-landslaget for menn har kommet til enighet om bonusavtale for VM-kvalifiseringen 2008/2009.

Dersom Norge kvalifiserer seg til VM 2010 i Sør-Afrika, enten det skjer direkte som gruppevinner eller via Play off, vil spillerne motta 12 millioner kroner til fordeling på spillerne som har deltatt i kvalifiseringskampene.

Godt fornøyd

Skulle Norge gå tapende ut av en eventuell Play off, vil spillerne motta 2,6 millioner kroner til fordeling.

Landslagsspillerne får ingen bonus dersom Norge verken kvalifiserer seg til sluttspillet eller Play off-kamper.

- Vi er godt fornøyd med at vi og spillerne har blitt enige om å videreføre prinsippet om at bonusen knyttes til prestasjoner. Målet er VM-deltagelse, og både NFF og spillerne er enige om at det er der kravet til bonus skal ligge. Samtidig er det slik at en eventuell Play off-kamp gir NFF ekstra inntekter, og det er rimelig at spillerne får en andel av det, sier generalsekretær Karen Espelund i NFF som understreker at avtalen skal formelt godkjennes av Forbundsstyret.

NISO forhandlet

Spillerorganisasjonen NISO har bistått landslagsspillerne i forhandlingene med NFF.

- Deltakelse i sluttspill gir store inntekter til Norges Fotballforbund, og derfor er det rimelig at spillerne som har gjort jobben ute på banen blir belønnet for innsatsen. Spillerne vil fordele bonusen solidarisk på alle i troppen, sier forbundsleder Silje Vaadal i NISO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere