*Nettavisen* Nyheter.

Enighet om ny regjering i Serbia

Beograd (NTB-Reuters-AFP): Serbias reformvennlige Demokratiske parti (DS) inngår regjeringssamarbeid med sosialistene. Talsmenn for den nye koalisjonen sier den vil holde stø kurs mot medlemskap i EU.

Samarbeidsavtalen som ble inngått onsdag, betyr at det høyrepopulistiske Serbias fremskrittsparti (SNS) stenges ute fra regjeringen. Men DS og sosialistpartiet SPS må ha støtte fra et mindre parti for å sikre seg flertall i nasjonalforsamlingen, som har 250 medlemmer.

Sosialistpartiet, som var den avdøde serbiske lederen Slobodan Milosevics parti, vil også støtte sittende president Boris Tadic fra DS ved den avgjørende omgangen i presidentvalget i Serbia 20. mai. Tadic vant en knapp seier i første valgomgang sist søndag.

- Boris Tadic og jeg har samarbeidet godt, og jeg vil gjerne fortsette dette samarbeidet. Jeg er derfor klar til å støtte ham i andre omgang i presidentvalget, men denne støtten må ses i sammenheng med forhandlingene om en regjeringsdannelse, sier SPS-leder Ivica Dacic.

Dacics og Tadics partier var samarbeidspartnere i de fire årene fram til valget på ny nasjonalforsamling søndag. Serbiske analytikere hadde ventet at de to partiene ville bli enige om en ny koalisjonsavtale, skriver nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.