Enighet om omstendighetene rundt Molands død

Kinshasa (NTB): Norske og kongolesiske politietterforskere ble tirsdag enige om en felles konklusjon rundt Tjostolv Molands død. Joshua Frenchs advokat er glad og lettet.

Opprinnelig hadde kongolesisk politi varslet en pressekonferanse tirsdag om sin konklusjon og den videre framdriften i etterforskningen av Molands død i Ndolo-fengselet forrige søndag. Nyheten om enigheten kom tirsdag kveld, og kongolesisk politi skal i stedet gi en uttalelse onsdag, skriver VG.

- Jeg har fått bekreftet fra Kripos og general Mukutu at de er blitt enige om hendelsesforløpet. Det er jeg veldig glad for. French er også veldig lettet. Jeg har ikke fått en formell beskjed, men vi har all mulig grunn til å være glade og lettet i dag, sier advokat Hans Marius Graasvold til avisen.

De norske Kripos-etterforskerne hadde tirsdag en avsluttende samtale med Joshua French i fengselet. Det skal også ha blitt gjort et forsøk på å rekonstruere hvordan Moland ble funnet inne på cella.

Taktisk etterforskningsleder Are Meisler Storvik fra Kripos var veldig tilfreds etter å ha vært seks timer i fengselet i Kongo.

- Norsk og kongolesisk politi er blitt enige om en felles konklusjon, sier Storvik til VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.