*Nettavisen* Nyheter.

Enighet om omstillingspakke i Høyanger

Hydro har inngått avtale med Høyanger kommune og Høyanger Kjemiske Industriarbeiderforening. Ingen skal miste jobben. Les mer her:

19.05.08 00:15

Ansatte vil få tilbud om omskolering eller andre jobber innenfor Hydro-konsernet når selskapet stenger aluminiumsproduksjonen ved Søderberg-anlegget i Høyanger.– Intensjonen er at nedstengningen skal foregå uten oppsigelser av fast ansatte, framgår det av en avtale som Hydro har inngått med Høyanger kommune og Høyanger Kjemiske Industriarbeiderforening.Produksjonen ved Søderberg-anlegget skal stenges ned innen 1. mars neste år. Nedstengingen vil innebærere en nedbemanning på 90 ansatte.I en pressemelding onsdag sier Hydro at de viktigste tiltakene i avtalen er tilbud om andre jobber innenfor Hydro-konsernet, bidrag til omskolering for nye jobber og at Hydro bidrar finansielt til næringsutvikling, opplyser Hydro i en pressemelding.Søderberg-anlegget tilfredsstiller ikke lenger internasjonale miljøkrav som gjelder fra 2007.


Hydro varsler at omstilling- og næringsutviklingsmidler vil bli stilt til rådighet gjennom et omstillingsfond. Hydro vil samtidig legge til rette for at annen næringsvirksomhet kan etableres seg på Hydros fabrikkområde.(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag