RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enitel-sjef bak Umoe-satsing

Sist oppdatert:
Jens Ullveit Moe og Umoe Gruppen kjøper Bravida IKT, og øker innsatsen for å ta en større kontroll av det norske IT-markedet. Som våpendrager har han hentet inn tidligere Enitel-sjef Svein Bertsen
Tirsdag ble det klart at Jens Ulltveit-Moe ikke overraskende overtar Bravida IKT. Dermed tar den velkjente investoren et enda sterkere tak i den norske IT- og telebransjen.

Ulltveit-Moe har imidlertid planer om mer. Nå har han hentet inn IT- og telegjengangeren Svein Berntsen som leder for sin satsing. Berntsen slutten tirsdag som sjef for Bergensbaserte ID Comnet, som ble solgt til Catch for noen uker siden. Berntsen var også mannen som forsøkte å redde restene av den gigantiske telefiaskoen Enitel.

Berntsen hadde imidlertid ingenting med årsaken til konkursen til Enitel.

Kjøper størrelse

Bravida IKT er en av de desidert største systemintegratørene av tale, video og datakommunikasjon innenfor norsk IKT-industri. Bravida IKT har en årlig omsetning på ca en milliard. Selskapet har vært til salgs i lengre tid.

- For oss er det nå bare å holde hjulene i gang, sier Berntsen knyttet til Bravida IKT-kjøpet.

Han bekrefter at hans jobb i Umoe fremover blir å gi Umoe en sterkere posisjon innen IT og tele i Norge. Berntsen skal lede denne satsingen og går inn som daglig leder i Bravida IKT. Nåværende leder Bjarne Dybvik blir viseadministrerende direktør og leder av operative virksomheter.

Umoe sitter også på en eierandel i Ementor.

Tro på Bravida IKT

- Bravida IKT er en virksomhet vi har stor tro på. Kompetansen i bedriften kombinert med en unik markedsposisjon gir grunn til å tro, at med solid innsats og tro på fremtiden, skal vi sammen skape den fremste spilleren i dette markedet i Norge, skriver Jens Ulltveit-Moe i meldingen.

Umoe eier fra før av Sønnico Installasjon, som er den viktigste konkurrenten til Bravida Tele, som tidligere er solgt til et svensk investeringsselskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere