RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)

Enke ville kjøpe alkohol på sin døde ektemanns kvote

Sist oppdatert:
Mannen døde på ferie. På vei tilbake til Norge spurte enken om kun kunne få kjøpe alkohol på den døde ektemannens kvote.

Nordmenn reiser bare mer og mer til utlandet.Statistikken viser at nordlendinger gjenomsnittlig reiser mindre enn våre landsmenn, men likevel har det også i nord vært en voldsom økning av utenlandsreiser.

Det merkes hos reiseforsikringsselskapene, melder Nordlys.

Eksplosjon

- Antall saker har eksplodert, sier assisterende informasjonsdirektør hos europeiske reiseforsikring, Emma Elisabeth Vennesland til Nordlys.

- Nordmenn har stor reiselyst, og reiser oftere og lengre enn før. På 80- og 90-tallet omhandlet sakene vi fikk en lungebetennelse på Mallorca og en blå tommel etter å ha slått ned teltplugger på Dombås. Nå er skadene mye mer eksotisk. Det går mye i apebitt og fall fra elefantrygger, forteller Vennesland.

Ifølge prognosene ligger det an til at en samlet forsikringsbransje vil utbetale 1.6 milliarder kroner i erstatning fordelt på 290.000 skadesaker for nordmenn på reise i 2012.

Lattervekkende saker

Brorparten av dette er sykdom og tyveri. Mange av sakene er av alvorlig karakter, men Vennesland innrømmer at en del av erstatningskravene som blir behandlet er ganske lattervekkende.

- Det hender jo at vi trekker litt på smilebåndene, sier hun.

En av de mer spesielle sakene forsikringsselskapet har behandlet omhandler en mann, en hotellape og et par linser. Vi lar den involverte mannen selv forteller historien:

«Jeg sto i hotellets parkområde i Hua Hin i Thailand for å si farvel til en dame. I det vi gir hverandre en klem, hopper hotellets ape, som sto bundet i en lenke mellom to trær, opp på hodet mitt. Apens hånd deiser rett i ansiktet og øynene mine. Øynene blir umiddelbart røde, og etter noen omtumlede minutter oppdager jeg at linsene mine er borte.», skriver han i skademeldingen.

Mannen mottok erstatning for linsene.

Fuktskadet av urin

En som ikke fikk tilslag på erstatningskravet var mannen som mente telefonen hans var fuktskadet av en annen manns urin.

Da han var på toalettet på et utested la han fra seg mobilen sin på det han selv definerer som et trygt sted, mens han latet vannet. Men oppbevaringsstedet var ikke ”sprutsikkert” og mobileieren hevder at mannen i nabobåsen påførte mobiltelefonen fuktskader ved urinering.

Heller ikke damen som brakk en tå på Rhodos fikk innvilget alt hun tok med i erstatningskravet. Sykehusoppholdet ble dekket, men hun krevde også å få «dagpenger» for de dagene på Rhodos hun ikke fikk danset.

Da funket denne noe krypiske skademeldingen mye bedre: ”Fall hode venstre side hoft lår kne prostata”.

Det er uklart hva mannen søkte erstaning for, men etter omfattende tolking fra saksbehandleren ble den innvilget.

Det er heller ikke bare rare erstaningskrav forsikringsbransjen opplever.

Et ektepar var på charterferie i syden da mannen døde. Siden dødsfallet skjedde på reise ble Europeiske koblet inn.

På vei tilbake til Norge spurte enken om kun kunne få kjøpe alkohol på den døde ektemannens kvote. Det fikk hun ikke.

Få også med deg denne saken:

Les flere saker i Nordlys her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere