Gå til sidens hovedinnhold

Enkeltprestasjoner ga NM-avansement

MELLØS (vif-fotball.no): Etter en treg start mot Moss på Melløs viste Vålerengas juniorspillere litt av hva som bor i dem i andreomgang. 1-0 til pause ble til 4-1 ved full tid og Vålerenga er videre til åttendelsfinalen i junior-NM. Andreas Holter oppsummerer på VIF TV.

- I dag var det enkeltprestasjoner snarere enn det kollektive som avgjorde. Vi har spillere som kan dra av tre-fire mann på egenhånd og som på den måten skaper sjanser for oss. Men uansett om vi ikke presterte på vårt beste som et lag synes jeg vi vant fortjent, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

- Vi hadde for dårlig balltempo og var for ustrukturerte, men det viktigste var uansett å gå videre til 4. runde. Det gjorde vi og da er jeg fornøyd.

2 x Anders Lie
Vålerenga tok ledelsen etter en halvtimes spill på forblåste Melløs da Christer Jensen kom seg fri på høyrekanten og fant Anders Lie som bredsidet ballen i nettet via hjemmelagets keeper. Tyve minutter ut i andreomgang var toppscorer Lie på rett sted til rett tid igjen og dunket ballen opp i nettaket. Målet var Lies sjette NM-mål i år.

Bare minuttet etter økte Kristian Brix VIF-ledelsen til 3-0 da han fosset fra Moss-forsvaret og plasserte ballen forbi en sjanseløs MFK-keeper. Ti minutter senere reduserte hjemmelaget til 1-3 uten at VIF-seieren var spesielt truet av den grunn.

Andreas Aanesrud fastsatte sluttresultatet til 4-1 ti minutter før slutt og sørget for at Vålerengas juniorlag er trygt videre til åttendelsfinalen i junior-NM.

Det er liten tvil om at Vålerenga satser på junior-NM i år. Fjorårets finaletap skal revansjeres og mot Moss var fem landslagsspillere med i startelleveren.

- I tillegg har vi Mohammed Fellah, Harmeet Singh, Bardh Shala og Simen Thollefsen i bakhånd så det er ikke tvil om at det blir hard kamp om plassene dersom vi får anledning til å stille med fullt lag i løpet av sesongen.

Topplagene røyk ut
Den tredje NM-runden bød ellers på flere overraskelser. Fjorårets mester Start tapte 1-2 mot Lørenskog i Kristiansand, mens Lyn røyk ut av turneringa etter 3-2 tap mot NTG-kollega Kongsvinger.

I Nord-Trøndelag sendte Egge IL fjorårets semifinalist Bodø/Glimt ut av cupen. I trenerteamet til hjemmelaget finner vi Tor Brevik, en av tre VIF-spillere som fikk med seg både cupgullet i 1980 og de tre seriemesterskapene mellom 1981 og 1984. Brevik følger fortsatt Vålerenga tett, er medlem av Klanen og har innprentet sunne holdninger i Egge-troppen.

- Alle på laget har Vålerenga-trøyer og vi spiller Vålerenga Kjerke i garderoben som avspenning etter treninga. Det går i Vålerenga-musikk hele tida, spesielt i vinteroppkjøringa, fortalte han til Vål’enga Magasin i fjor høst.

3. runde junior-NM
Moss – Vålerenga 1-4 (0-1)

Melløs stadion

Mål: 0-1 Anders Lie (31), 0-2 Anders Lie (64), 0-3 Kristian Brix (65), 1-3 Henrik Bakkerud (74), 1-4 Andreas Aanesrud (80)

Gule kort Vålerenga: Nikolai Djupesland, Fredrik Thapper

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn (Kristian Krohn-Holm fra 45) – Amin Nouri, Stian Eriksen (Fredrik Thapper fra 45), Emilio Garcia, Kent Brekke Jensen – Christer Jensen, Fredrik Carlsen (Martin Fermin fra 78), Nikolai Djupesland (Andreas Aanesrud fra 70), Kristian Brix – Anders Lie, Adnan Haidar

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg