*Nettavisen* Nyheter.

Enklere feriepriser på mobilbruk

Foto: (Nokia)

NetCom forenkler prisene sine, slik at det blir lettere å vite hva det koster å bruke mobilen i utlandet. Dermed slipper du overraskelser når du kommer hjem fra ferie.

07.06.04 09:46

NetCom vil gjøre det enklere for deg å vite hva det koster når du benytter mobilen i Europa.

- Å vite hva det koster for en mobilkunde på reise i Europa har ikke vært lett. Det er en rekke faktorer som spiller inn på prisen: ringe hjem til Norge eller lokalt i det landet kunden befinner seg, dag/kveld/helg, valutakursen, hvor langt er et tellerskritt, hvilken operatør som benyttes og om man ringer til en mobil eller fasttelefon. Spørsmålsrekken er med andre ord svært lang når man skal sjekke hva det koster å benytte mobilen i utlandet. I praksis er det umulig å vite prisen. Dette blir det nå slutt på, sier Sondre Aarrestad, direktør for markedsledelse i selskapet.

Fra og med 7. juni innfører NetCom et nytt prissystem. De europeiske landene er fordelt i to soner; Vest-Europa og Øst-Europa, med ulike takster.

Er du NetCom-kunde, får du den samme faste prisen uansett om du ringer lokalt i det landet man befinner seg i, hjem til Norge eller til et annet land i samme sone.

Det spiller ingen rolle når på døgnet samtalen foretas, hvilken operatør du benytter, om du ringer mobil eller fastlinje eller andre forhold.

Den samme forenklingen kommer også på SMS. Prisen blir nå den samme uansett om du sender melding fra et land i Norden, Øst-Europa eller Vest-Europa. Den nye prisen er tre kroner per melding uansett hvilket abonnement du benytter, inkludert kontantkort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.