*Nettavisen* Nyheter.

Enklere vei til klimaks?

Foto: Digital Vision. (Getty Images)

Disse tipsene kan hjelpe deg til toppen.

09.11.10 21:44

(SIDE2): Er du en av de som sliter med å få orgasme, bør du lese videre.

For det er ulike triks du kan bruke for å letter oppnå det etterlengtede klimakset. Magasinet ivillage har listet opp en del snarveier til orgasme, som du kan prøve ut neste gang du har sex.

Les også
Slik får du et bedre forhold
Trening gir økt sexlyst?
Derfor bør du ha sex

Begynn forspillet tidlig
Om du og din kjære for eksempel er i et middagsselskap, kan du allerede under middagen begynne å fantasere hva han vil gjøre med deg når dere komme hjem. Dette setter i gang tankeprosessen, og ikke minst fantasien.

Tren
Du har ingen kontroll over G-punktet ditt, eller andre interne, erogene soner. Men det sies at PC-muskelen kan hjelpe kvinner med å få sterkere orgasmer, og til og med serieorgasmer.

Det kan også være en god idé å prøve å husek hva som tidligere har fått deg til å nå klimaks, og prøve dette igjen.

Tilpass deg etter humøret
Om du er skikkelig opphisset er sjansene store for at du gjerne hopper over forspillet, og kjører rett på samleiet. Men, er du ikke fullt så kåt, kan det være en idé å bruke litt tid på forspillet. På denne måten er det større sjanse for at du når klimaks.

Definer hvilken orgasme du vil ha
Du og din partners sexakt vil påvirkes av hva slags orgasme du vil, og kan, få. Er det en klitoral orgasme du er ute etter, er det viktig at posisjonen dere velger er slik at en av dere hele tiden har mulighet til å stimulerer klitoris.

Er det en G-punkt orgasme du vil ha, kan du forsøke å sitte på toppen, eller at han går inn i deg bakfra. Her er det også viktig hvordan han støter inn i deg. Istedenfor å bare gå ut og inn, bør han forsøke å rotere seg på en slik måte at han berører så mye av din innside som mulig.

Pusten er viktig
Men her strides de lærde.

Noen mener at man får en sterkere orgasme om man holder pusten i det du når klimaks. Andre eksperter mener dette virker mot sin hensikt, fordi da vil alt det oksygengivende blodet strømmet bort fra kjønnsorganene og til hodet. I tantrisk sex oppfordres man derimot til å puste tungt gjennom hele akten.

Eksperimenter, og finn ut hva som funker for deg.

Slutt å bekymre deg
Regel nummer èn i sex er å slippe alle hemninger, og legge sin beskjedenhet bort. Du bør heller ikke deg over kroppen din - den er vakker som den er!

Vi prøver igjen....
Om du ikke oppnår klimaks under selve samleiet, er det ikke noe i veien for at du kan få en etterpå. La enten din partner hjelpe deg, eller gjør det selv.

Fantaser
Det er utrolig viktig å la fantasien hjelpe deg på vei til orgasme. Hva som tenner deg er det opp til deg selv å finne ut, men både erotiske filmer, bøker eller annet kan være til god hjelp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.