Gå til sidens hovedinnhold

Ennå ingen atomavtale med Iran

Wien (NTB-Reuters-AFP): Det internasjonale atomenergibyrået IAEA har ennå ikke greid å få i stand noen avtale med Iran om landets omstridte kjernefysiske program. Neste forsøk på å løse opp i den fastlåste situasjonen skjer i februar.

IAEAs nestsjef Herman Nackaerts og hans folk vendte fredag tilbake til byråets hovedkvarter i Wien uten å ha oppnådd noen løsning under samtaler i Teheran. Ifølge en ikke navngitt diplomat stilte iranerne «uakseptable betingelser».

- Vi er fortsatt uenige, så vi kunne ikke gjøre ferdig en strukturert tilnærming til en løsning på problemene som fortsatt gjenstår. Problemene gjelder mulige militære dimensjoner i det iranske atomprogrammet, sa Nackaerts til mediefolk på flyplassen i Wien.

Iranerne hevder at deres kjernefysiske program er rent sivilt og bare skal tjene utviklingen av kjernekraftverk som kan forsyne landet med strøm. Vestlige land mistenker iranerne for å forsøke å lage atomvåpen.

Ifølge Herman Nackaerts skal neste runde i samtalene med Iran holdes i Teheran 12. februar. Et viktig stridsspørsmål i forhandlingene er tilgang for IAEAs inspektører til et kjernefysisk anlegg ved Parchin sørøst for den iranske hovedstaden. (©NTB)

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin