RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enoksen holder på 2010

Sist oppdatert:
Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen vil vurdere åpning av de avstengte områdene Troms II og Nordland VII i 2010.
-Dette vil vi ta stilling til i 2010. I år og i tiden frem til 2010 vil vi planlegge havbunnsforholdene, fiskeforekomstene og sjøfugllivet, slik at vi når tiden er inne vil kunne presentere en nøye gjennomarbeidet studie, og så basere beslutningen på det grunnlaget, sa Enoksen til Offshore.no i dag i forbindelse med den årlige rapprote "Sokkelåret" i Stavanger i dag.

Oljedirektoratet opplyser samtidig at de i 2007 vil bruke 70 millioner kroner på innsamling av seismikk i områdene Troms II og Nordland VII som i dag er avstengt for oljeleting av miljøhensyn.

Enoksen vil heller ikke la seg presse til å åpne Nordland VI før 2010, selv om det av mange er ansett det mest lovende området på norsk sokkel.

-Nei, på ingen måte. Alle vet at Nordland VI er stengt til 2010, og det vil være bortkastede krefter å mase på oss nå, sier Enoksen til offshore.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere