*Nettavisen* Nyheter.

Enorm oppslutning etter Facebook-stunt

ENGASJERER: Facebook har blitt en god ytringskanal for ulike temaer og problemstillinger. Foto: (Foto: Nettavisen/Facebook)

Tre 17-åringer syntes eksamen etter russetiden var håpløst. Nå er 23.000 andre enige med dem.

(BIIPMAG): 17-åringene André Lillehovde, Daniel Skaugen og Audun Ødegård hadde ikke trodd responsen ble så enorm da de startet en internettgruppe for å få eksamen unnagjort før russetiden.

Over 23.000 medlemmer
Facebook-gruppa «Ja til eksamen før russetida!» har i skrivende stund 23 217 tilhengere, noe som gjør den til en av de største norske på Facebook. Gruppa er laget for personer som ikke vil at russetiden skal være en forstyrrende faktor for eksamenstiden:

-Facebook-gruppen ble en realitet etter en diskusjon om temaet, der tanken på å bruke Facebook som hjelpemiddel viste seg og ikke være så dumt, forteller kameratgjengen til BiipMag.

Medlemmene er i alle aldersgrupper fra elever som snart begynner eller går på videregående skole til foreldre og tidligere russ. De har også fått støtte fra flere lærere.

Sjekk ut Facebook-gruppa her.

Håper på forandring
Målet til de tre guttene er at resultatene etter tre års skolegang ikke skal ødelegges av russetiden og de mener derfor at det hadde vært best hvis eksamen er ferdig før russeferiringen starter.

Med slagordet «Engasjement skaper forandring!» håper guttene at det har skjedd endringer til neste år når de selv skal være russ. For tiden går de tre på Ringsaker videregående skole.

Eksamen i bakrus
Flere ganger har eksamen blitt holdt allerede 18.mai, dagen etter den store 17.mai-feiringen. Dette har skapt problemer for mange elever ettersom de fortsatt har vært i bakrus og har derfor endt opp med dårlige karakterer.

I år starter eksamensperioden for tredjeårselevene ved videregående 19.mai.

Hva synes du om dagens eksamensordning? Kommentér nederst i artikkelen.

Krever tilrettelegging
De tre intiativtakerne mener skoleelever også har krav på tilrettelegging i hverdagen:

- Skolen er faktisk vår arbeidsplass. I Arbeidslivet blir arbeidere hørt hvis de trenger tilrettelegging i arbeidshverdagen. Dette privilegiet krever også vi, altså tilrettelegging av vår arbeidsdag, forteller gutta engasjerte til BiipMag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- Lite gjennomtenkt
De mener også at dagens eksamensordning lett kan gjøres om:

- Dagens eksamensordning er veldig lite gjennomtenkt med tanke på at mange eksamener blir delvis ødelagt på grunn av dagens russetid. Det som gjør dette mest frustrerende er jo at det faktisk er en problemstilling som kan gjøres noe med. Med enkle grep og litt tilrettelegging, så kan en ny ordning hvorav feiringen av endt videregående og utførelsen av eksamener begge blir vinnere, forteller Facebook-initiativtakerne oppgitt.

Vil bli hørt
Forhåpentligvis vil kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell ta tak i denne problemstillingen som guttene nå tar opp:

- Vi håper politikerne endelig vil ta saken seriøst. Det har vært oppe flere forslag rundt om i Norge med løsninger på dagens problemstilling, men forslagene har blitt nedstemt. Med 23 000 medlemmer på en gruppe som representerer motstand for dagens eksamensordning så er det umulig å «skyve» saken under et teppe, og deretter glemme den.

I løpet av denne uka skal de tre kompisene også ta kontakt med Elevorganisasjonen og diskutere hva som kan gjøres videre.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.