RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enorm vekst for nettavisene

Sist oppdatert:
September ble en knallgod måned for nyhetsnettstedene. VG Nett passerte som første norske nettsted 2,4 millioner unike brukere.

Den til dels voldsomme veksten for nettstedene i Norge følger mønsteret fra Danmark og Sverige. Flere store nyhetssaker gjorde at svært mange fant veien til nyhetsnettstedene i september.

Tallene fra TNS Gallups Redmeasure viser at alle de store nettstedene har hatt markant fremgang.

2,4 millioner
VG Nett befestet posisjonen som landets mest besøkte nettsted. 2,4 millioner unike brukere er det høyeste tallet som noen gang er målt for et nettsted i Norge. I forhold til august-tallene er det en oppgang på 15 prosent.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Foretrekker du nettaviser eller papiraviser?
Nettaviser
Papiraviser
Leser begge deler like mye

Se resultat
Men det er ikke bare VG Nett som viser kraftig vekst. ABC Startsiden er den andre av landets nettsteder som klatrer over to millioner brukere.

Den største prosentvise fremgangen har NRK, som er opp 47 prosent til 1,12 millioner brukere. Statskanalens enorme opptur henger sammen med TV-programmet ”Test nasjonen” som fikk flere titalls tusen brukere til å ta NRKs IQ-test på nettet.

SOL holder posisjonen
Dagbladet.no holder fjerdeplassen på lista over de mest besøkte sidene og andreplassen blant nyhetsnettstedene, mens Aftenposten økte trafikken med 14 prosent til 1,34 millioner.

Av samkjøringene, der flere nettsteder regnes sammen, er fortsatt SOL størst, men Startsiden ligger nå bare to tusen brukere bak. Dagbladet er tredje størst av samkjøringene med 1,95 millioner brukere.

TV 2 Nettavisen er ikke med i Gallups Redmeasure-måling for september på grunn av omlegging av nettsidene. TV 2s totale nettsatsninger hadde 1 698 000 unike brukere i september, en framgang på 13 prosent. TV 2s nettsider vil i framtiden bli telt som ett nettsted.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere