RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enorme ødeleggelser etter Tsunami-katastrofe

Sist oppdatert:
Det fryktes at mer enn 70.000 menneskeliv kan ha gått tapt i Tsunami-katastrofen i Asia. De økonomiske kostnadene blir også enorme
2004 vil gå inn i historien som et år fylt av naturkatastrofer, hvis en av historiens verste inntraff søndag da et jordskjelv under det indiske hav satte i gang en kjempebølge som knuste alt på sin vei.

Onsdag formiddag var dødstallene kommet opp i over 60.000, mens det er fryktet at tallet blir oppjustert til 70.000 døde før kvelden er omme. Dette melder Reuters.

De økonomiske kostnadene er beregnet til 13,6 milliarder euro. Naturkatastrofer har så lang i år kostet over 40 milliarder dollar. Men forsikringsselskapene, eller rettere de som forsikrer forsikringsselskapene (re-assurandørene) vil ikke merke katastrofen like mye som på forhånd ventet, melder Reuters.

På grunn av at katastrofen rammet underutviklede områder og verdier som stort sett ikke var forsikret er det ingen fare for re-assurandører som Muncih Re, verdens største re-assurandør.

Det er Muncih Re som har kommet frem til estimatet på de økonomiske kostnadene etter jordskjelvet og den etterfølgende dødsbølgen som skyllet over flere folkerike, og turistrike nasjoner ved det Indiske hav.

Selv venter forsikringsselskapet at det vil komme krav på under 100 millioner euro på grunn av katastrofen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere