*Nettavisen* Nyheter.

Enorme hunder sprer frykt

Foto: Wikimedia Commons (Wikimedia Commons)

Etter gjentatte angrep mot andre hunder. Så langt har en japanese chin måtte bøte med livet.

10.04.11 21:25

STAVANGER (Rogalands Avis): Det var den sju år gamle nabogutten til eierne som gikk tur med den lille hunden 22. mars. To russiske mynder skal ha gått til angrep, og nærmest spist opp offerhunden, ifølge eieren, som ikke ønsker å stå fram med navn på nåværende tidspunkt.

- Hunden vår fikk en punktert lunge og flere knekte ribben, så livet sto ikke til å redde, sier moren i eierfamilien.

Hun har anmeldt forholdet til politiet, og Rogalands Avis vet at en rekke andre hundeiere i området har gått sammen om en separat anmeldelse for å få bukt med problemet.

Det dødelige angrepet er nemlig ikke et enkelstående tilfelle. Flere hunder har blitt angrepet av de to myndene, og nå er folk redde.

- Det er ikke noe hyggelig å sende unger ut i et nabolag hvor små dyr blir angrepet med jevne mellomrom, sier eieren.

Mulige tiltak
Før noen av de fornærmede partene vil stå fram med navn, vil de gi politiet en sjanse til å ordne opp.

- Vi vil ikke starte en heksejakt på eieren av de russiske myndene, ei heller prøve å få hundene hans avlivet. Vi vil bare gjøre nabolaget trygt, sier de Rogalands Avis har snakket med.

Politiet kan avlive hunden
Politijurist Øystein Paulsen bekrefter å ha mottatt anmeldelsen, og politiet vil nå vurdere eventuelle tiltak mot hundeeieren.

- Det er to sider av denne saken. En eventuell straff mot eieren vil mest sannsynlig komme i form av bøter, mens det finnes en rekke tiltak vi kan sette inn mot hundene, sier Paulsen.

Tiltakene som er hjemlet i hundeloven spenner fra båndtvang og munnkurv til omplassering eller i ytterste konsekvens avliving av hundene.

- Vi kan også frata eieren retten til å ha noe med hunder å gjøre, dersom det skulle være nødvendig, sier Paulsen.

Normal behandlingstid i slike saker er to til tre uker, men det kan gå raskere dersom politiet vurderer situasjonen som akutt.

Les flere saker hos Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.