RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enorme LNG-ordre på gang

Sist oppdatert:
Qatars LNG-partnerskapet planlegger nå ordre over ett til to år av spesialskip for frakt av flytende naturgass (LNG) med en samlet byggeverdi på 10 milliarder dollar
Ifølge TradeWinds nye ordre på tilsammen 44 LNG-skip i planene til Qatar LNG, og disse skal legges ut på anbud i løpet av de to neste årene. Verdiene på disse kontrakt vil komme opp i formidable 10 milliarder dollar, eller 68 milliarder kroner.

Leder av shippingavdelingen til Qatargas, Ali Al-Hammadi som også er en av nøkkelrepresentanten til det felles skipsinnkjøpsteamet, sier til avisen at de nå ønsker å få med seg flere redere og operatører for å øke konkurransen i de neste anbudene. Det er Qatargas og Rasgas som sammen bestiller skipene for å betjene Qatars voldsom økning i gassproduksjon og eksport.

Det planlegges fire store anbud de neste 12 til 18 månedene. Fra før har Qatar allerede tildelt kontrakt på 16 LNG-skip, hvorav åtte er den nye superklassen på 210.000 kubikkmeter.

Al-Hammadi avviser at de siste anbudene har vært gjort til marginale rater. En av de sterkeste kritikerne til de siste anbudene er konsernsjef Tor Olav Trøim i Golar LNG. Rederiet har gjort det klart at de er uinteressert å delta i det de mener er marginale avkastningscase.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere