RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enorme mengder hårspray

KUNST: Hår og sminke var som rene kunstverk i seg selv, på Moods of Norway visningen.
KUNST: Hår og sminke var som rene kunstverk i seg selv, på Moods of Norway visningen. Foto: Ida Klokk ( Side2 )/ Scanpix
Sist oppdatert:
Lurer du på hvordan det ble gjort? Bli med backstage.

(SIDE2): Moods of Norways storslagne show ble holdt i torsdag kveld i forbindelse med VM-programmet, og visningen foregikk på Universitetsplassen i Oslo.

LES MER:- Utrolig kult!

Når 150 modeller, dansere og artister skal gjøres klare for et av Norges største moteshow noensinne, er det klart at det blir hektisk i forkant.

Tudelidu
Universitetet bærer ikke lenger preg av å være en skole. Bøker og elever, og lærere har blitt byttet ut med frisører, klær, glitter, musikk og liv.

Selv om det kanskje så kaotisk utenfra, virket det som de fleste var ganske rolige. Ikke mist designerne selv, Simen Staalnacke og Peder Børresen. De fartet rundt og hilste blidt med et «Tudelidu» - ikledd identiske fargerike dresser.

- Vi bestemte oss for å matche litt i dag vi, sier Simen Staalnacke til Side2.

Intensivt
Bak døren merket med hår, er det en sterk eim av hårspray. Det er ikke så rart, når man ser de utrolige hårkreasjonene - som skal holde selv i snøvær.

- Det er intensivt å stå slik hele dagen. Vi har vært her siden 09.00. Det er jo 150 modeller, dansere og artister som skal ordnes før visningen, sier Eirik Thorsen fra Adam og Eva - som var ansvarlig for hår på Moods-visningen til Side2, og hoster litt.

- Stemmen har sviktet etter all hårsprayen som har blitt brukt i dag, sier han lattermildt.

Showet har forskjellige sekvenser, blant annet «Brudeferden i Hardanger», «Norge i rødt, hvitt og blått», «fossegrimer» og «snøkrystaller», og håret blir fikset deretter.

Kunst
- Dette er ikke en trendvisning, dette er kunst. Man kan ikke akkurat gå slik på byen. Det er selvfølgelig gjort i kombinasjon med mote, men det er ikke hovedfokuset, sier Thorsen til Side2.

- Jeg har brukt en hel boks med spray bare på denne modellen. Det er modellens eget hår, som er tuper og rullet, sieren av frisørene.

I stylingrommet er det også mye som skjer. Stylisten Tommy Løland har fått hjelp av elever fra Esmod.

- Det har vært en hektisk dag, men vi begynner å bli klare. Alle kjolene skal jo sys direkte på danserne, sier de.

Rosa plastkjelker
I forkant av showet har det blitt hentet inn tonnevis med assesories.

- For eksempel til snøkrystallsekvensen, har vi hentet inn masse swarovskikrystaller . Vi har forsøkt å gjøre alt spennende. En lang, vid kjole, har blitt sydd til og lagt opp, slik at den blir veldig glam. Vi har blandet country/western looken med glam. Vi har også et smykke som er veldig representativt; rosa plaskjelker og krystaller på et gullkjede, sier Tommy Løland, som er Moods of Norwys faste stylist.

På sminkerommet er det også liv og røre. I døren møter vi MTV-gjengen fra «The Buried Life», Ben Nemtin, Dave Lingwood og Duncaan Penn, som er klar for å bli sminket.

LES OGSÅ:- Jeg elsker Norge

- Det er utrolig kult at de skal gå modell for oss, sier designer Simen Staalnacke til Side2.

- Vi begynner å få en oversikt. Det har jo vært over hundre mennesker her. Vi begynte tidlig i dag, sier ansvarlig makeupartist Lind Wickman fra Lòreal.

Sminken har også forskjellige sekvenser.

- På retrolooken, har vi en ren og klar hud, med røde lepper. Vi har blant annet også en Norge i rødt, hvitt og blått-sekvens, rosa snømmen, snøkrystaller.

Kan det vaskes bort?
Den mest krevende looken av de alle, må nok ha vært de svarte, glitrende ansiktene. En av modellen forteller at hun lurer på om sminken kommer til å gå av.

- Jeg har fått beskjed om at jeg nok må vaske meg med Zalo i kveld, hvis jeg skal få det bort, sier hun.

Utenfor sminkerommet sitter en hvit kanin.

- Kjolen jeg skal bruke er hjemmesydd. En hvit genser med mye pels, sier modellen.

Se bildene fra backstage her:

4112

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere