RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enormt fall i destillatlagrene sender oljeprisen opp (Ny)

Sist oppdatert:
De amerikanske destillatlagrene falt overraskende med hele 10,3 milioner fat i forrige uke, bensinlagrene falt også noe mer enn ventet, mens råoljelagrene utviklet seg som vente
Nytt: Oljeprisutvikling

Det var ventet et fall i destillatlagrene på mellom 3 og 5 millioner fat sist uke, ifølge estimater fra CBS MarketWatch, men fasiten fra US Department og Energy (DOE) viser et fall på hele 10,3 millioner fat til 112,1 millioner fat.

Lagrene er nå 18,8 prosent lavere enn i samme periode i fjor, og ifølge DOE er de nå under den nedre enden av det normale driftsintervallet.

Etterspørselen etter destillater, som blant annet omfatter fyringsolje, lå på 4,9 millioner fat pr. dag sist uke. Det er ifølge DOE det høyeste nivået noensinne, og ligger 10,5 prosent over fjoråret.

Oljeprisen stiger markert etter offentliggjøringen av tallene i ettermiddag, og Brent for levering i Mars har steget 31 cent til 31,70 dollar pr. fat.

Det var ventet en økning i råoljelagrene på mellom 0 og 2 millioner fat, ifølge estimater innhentet av CBS MarketWatch. Ifølge DOE er råoljelagrene nå på 274,3 millioner, som er 14,3 prosent under samme periode i fjor i uken som endte 31. januar.

Når det gjelder bensinlagrene så viser de et fall på 3,4 millioner fat til 209,6 millioner fat. Det var ventet et fall på 1-2 millioner fat. Bensinlagrene er nå 5,4 millioner fat under samme periode i fjor.

De totale kommersielle petroleumslagrene er nå under den nedre enden av normalintervallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere