*Nettavisen* Nyheter.

Enormt nederlag for HD-DVD

Formatkrigen mellom Blu-Ray og HD-DVD kan være over.

07.01.08 09:51

Siden 2006 har filmentusiastene måttet leve med en krig mellom de to rivaliserende HD-formatene HD-DVD og Blu-ray. Forskjellige filmstudioer har gitt ut på forskjellige formater, men nå kan krigen være over.

I en pressemelding på sine hjemmesider sier studioet Warner Bros. Entertainment at de ikke lenger vil være nøytrale. Fra og med mai i år vil de kun gi ut HD-titler på Blu-Ray.

- Warner Bros. sin avgjørelse om eksklusivt å gi ut på Blu-ray-formatet er en strategisk avgjørelse basert på langsiktige interesser og er den mest direkte måten å gi forbrukerne det de vil ha, sier styreformann og CEO Barry Meyer i pressemeldingen.

Avgjørelsen vil bli sett på som et stort tap for HD-DVD-leiren, som inkluderer Microsoft og filmstudioet Universal. Warner Bros. blir av kjennere sett på som et av de ledende DVD-studioene med en stor katalog av gamle klassikere og nye blockbustere.

Blu-Ray er utviklet av Sony, og selskapet har kjempet en innbitt kamp for å vinne formatkrigen. Sonys format har de siste månedene solgt bedre enn sin konkurrent, men HD-DVD har den siste tiden kneppet inn på forspranget. Det kan være forgjeves nå, siden kun Universal, Paramount Pictures og The Weinstein Company støtter HD-DVD eksklusivt.

Sony på sin side har eksklusiv støtte fra sitt eget filmstudio Sony Pictures Entertainment, MGM, Disney, 20th Century Fox, Lionsgate og nå Warner Bros.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.