RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enskilda og ABG sjekkes for pynting

Sist oppdatert:
Meglerhusene Enskilda og Jan Petter Colliers ABG Sundal Collier sjekkes ut for pynting av børskurser på årets siste børsdag
På fjorårets siste børsdag stoppet Oslo Børs forsøk på pynting av børskursene før årsslutt. Meglerhusene ABG Sundal Collier og Enskilda skal ha stått bak forsøkene.

Til Finansavisen sier Oslo Børs at det ikke utelukkes at dette kan bli en sak for Kredittilsynet.

- Det er for tidlig å konkludere om dette er noe vi skal sende til myndighetene, men vi kommer til å se nærmere på sakene mandag, sier talsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til Finansavisen.

I sluttauksjonen på torsdag lempet Enskilda ut Findexa-aksjer, noe som fikk kursen til å falle 8 prosent. Meglerhuset ABG Sundal Coller ble stoppet da de forsøkte å kjøpe Kverneland-aksjer til det høyeste nivået siden september.

Tradisjonelt har slik såkalt "Window dressing" blitt gjennomført for å pynte på aksjeporteføljene eller for å dra ned skattebelastningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere