RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enskilda sier Kredittilsynet trekker sak uten kritikk

Sist oppdatert:
Kredittilsynet avslutter saken om obligasjoner og sertifikater uten reaksjoner eller kritikk overfor Enskilda Securities, skriver meglerhuset i en melding. Kredittilsynet er også mildere i sin holdning til Røkke-lånene
Les også:

Kredittilsynet trekker Røkke-avklaring

Dette skriver Enskilda i en melding:

- Basert på en konstruktiv dialog med Kredittilsynet har Enskilda Securities ASA valgt å gjennomføre enkelte justeringer av strukturene knyttet til noen av de sertifikater /obligasjoner som Kredittilsynet har vist interesse for. Dette gjøres for å skape ro rundt disse verdipapirene i markedet og i media.

Endringene har ingen konsekvens for Enskildas kunder, og avtalene løper uforandret videre.

Enskilda Securities og Kredittilsynet har forskjellig syn på hvordan verdipapirhandelloven bør tolkes ved bruk av den aktuelle typen strukturer. Lovtolkningen på dette området er viktig både for hvordan norske meglerhus generelt kan operere i konkurranse med utenlandske meglerhus, og for hvordan det norske verdipapirmarkedet vil fungere i fremtiden.

Enskilda og Kredittilsynet er enige om å fortsette dialogen om en korrekt lovforståelse og eventuelle endringsforslag for å få et hensiktsmessig regelverk, som bransjen kan forholde seg til i fremtiden.

Enskilda Securities ble tirsdag informert om at Kredittilsynet ville avslutte sitt arbeid med denne konkrete sak, uten at det ville bli fremmet reaksjoner eller kritikk mot selskapet.

Justeringer fra Kredittilsynet

Kreditttilsynet var igjen ute med en pressemelding om Enskilda-saken torsdag.

- Etter dialog mellom Kredittilsynet og Enskilda Securities ASA er det gjennomført endringer i strukturen knyttet til obligasjoner og sertifikater tilrettelagt av foretaket. Det er Kredittilsynets vurdering at den opprinnelige strukturen var i strid med verdipapirhandellovens bestemmelser om kredittgivning. Hovedtema i undersøkelsene har vært de formelle sidene ved utformingen av låneavtalene, ikke sikkerheten for de aktuelle lån. Den gjennomførte endringen representerer en løsning innenfor rammen av gjeldende verdipapirhandellovgivning, og innebærer at saken er avsluttet uten reaksjoner eller kritikk fra Kredittilsynets side.

Kredittilsynet registrerer at det er uenighet knyttet til fortolkning av bestemmelsen om kredittgivning. Det er av betydning for verdipapirmarkedets aktører at det skapes klarhet og forutberegnelighet omkring denne problemstillingen. Videre ser Kredittilsynet det som av betydning at norske foretak ikke kommer i en konkurransemessig svak posisjon i forhold til utenlandske konkurrenter. Kredittilsynet vil vurdere disse problemstillingene i dialog med aktørene, heter det i meldingen fra tilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere