RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enskilda tar Røkke-bladet fra munnen

Sist oppdatert:
Adm. direktør Mads H. Syversen i meglerhuset Enskilda Sedcurities kommenterer nå spekulasjonene rundt meglerhusets rolle i Kjell Inge Røkkes gjeldssituasjon
Syversen skriver i et leserbrev i Dagens Næringsliv i dag at bakgrunnen for den uvanlige kommentaren er at det man de siste dagene har opplevd i media er "litt mye spekulasjon og litt lite gjengivelse av fakta."

Syversen avkrefter blant annet i leserbrevet at meglerhuset er långiver til Aker RGI-systemet, slik det har blitt hevdet.

- Det er ikke en rolle vi ønsker å ha, det er ikke en rolle våre kunder ønsker at vi skal ha, og det er ikke en rolle vi kan ha, skriver Syversen i DN.

Ifølge Syversen har meglerhuset formidlet obligasjonslån og sertifikater med betingelser som har gjort at både investorer og låntager har sett seg tjent med avtalene. Han avviser samtidig oppslaget om at Røkke-lånene har en rente på 20 prosent.

Når det gjelder Kredittilsynets involvering, har Tilsynet stilt enkelte spørsmål rundt strukturen på verdipapirene. Strukturen som er benyttet er vanlig internasjonalt, men har historisk ikke vært mye brukt i Norge.

- Vi har for egen del kvalitetssikret at dette er i henhold til norsk lov hos to ledende advokatfirmaer i Oslo, skriver Syversen i leserbrevet.

Syversen tar også et oppgjør med bruken av betegnelsen "finansielle rådgivere", som han mener er uheldig.

- Det er lite heldig. For oss betyr det nå at mange tror at vi som finansiell rådgiver er direkte involvert i den daglige drift i Aker RGI-systemet. Det er ikke tilfelle. Det er mulig det hadde vært mer spennende for omgivelsene om vi var det, men det er altså ikke sant, skriver Syversen og viser til at meglerhuset i all hovedsak har vært transaksjonsrådgivere ved overdragelser.

Han avviser også at ledende ansatte skal være på vei ut av meglerhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere