RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enskildas meglersjef brøt god forretningsskikk

Sist oppdatert:
Kredittilsynet mener at meglersjefen i Enskilda Securities, Fredrik Cappelen, brøt god forretningsskikk. Bakgrunnen var rosende omtale av Opera Software i et avisintervju
Det er Nettavisen som skriver dette.

Bakgrunnen for saken er at Cappelen skrøt av Opera Software samtidig som han selv eide aksjer i et intervju med Aftenposten. I tillegg plasserte Enskilda en emisjon i Opera Software. Cappelen opplyste ikke til avisen om at han selv hadde aksjer i Opera.

- Etter Kredittilsynets vurdering har Cappelen og Enskilda Securities overtrådt grensene for god forretningsskikk ved å omtale aksjen til Opera i positive ordelag uten å informere om Cappelens eierinteresser i selskapet, jf. vphl. §§ 2-5 og 2-9», skriver tilsynet i et brev til Enskilda Securities.

Cappelen får ingen sanksjoner fra Kredittilsynet, fordi tilsynet mener det dreier seg om et enkeltstående tilfelle.

- Jeg sier som jeg har sagt til deg før; at jeg synes dette var en uheldig episode, og at vi nå har strammet inn dette internt i Enskilda. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Enskilda-boss, Mads Syversen, til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere